Nieuws

Lokaal Bestuur Denderleeuw en Maspoe schenken 1618 euro aan SOS Wilde Dieren

In november organiseerden Lokaal Bestuur Denderleeuw en Maspoe de eerste editie van de City Nightrun in Denderleeuw. Dankzij de grote opkomst voor dit avondlijke loop- en wandelevenement kan er 1618 euro geschonken worden aan de vzw SOS Wilde Dieren.

“De eerste editie van de City Nightrun in onze gemeente was een groot succes. Meer dan 800 lopers en wandelaars namen een deel. Als schepen van Sport doet het mij heel veel plezier om te zien dat zoveel mensen deelnamen aan dit unieke evenement in onze gemeente. Ik wil dan ook graag Maspoe vzw, de bedrijven, verenigingen, sportclubs, scholen en deelnemers bedanken voor de fantastische organisatie en hun deelname. We willen dit jaar graag een nieuwe editie organiseren en ik ben er zeker van dit opnieuw een knaller van formaat wordt”, zegt schepen van Sport en Dierenwelzijn Yves De Smet.

“Dankzij de grote opkomst, kunnen we een mooi bedrag schenken aan het goede doel. Per deelname schenken we 2 euro aan SOS Wilde Dieren vzw uit Geraardsbergen. Deze organisatie is al meer dan 40 jaar een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren, die na herstel opnieuw worden vrijgelaten in de natuur. De pandemie legde een zware druk op de werking van het opvangcentrum en we willen hen een handje helpen door hen het bedrag van 1618 euro te schenken” zegt schepen van Organisatie Andy Depetter.

“We kijken tevreden terug op de eerste editie van de City Nightrun en zijn heel tevreden dat we samen met Lokaal Bestuur Denderleeuw dit mooie bedrag aan de vzw kunnen schenken. Ook dit jaar, in 2022, hopen we een even succesvolle editie van de City Nightrun te kunnen organiseren. Wie op de hoogte wil blijven, houdt best de communicatiekanalen van de gemeente in de gaten of kan regelmatig een kijkje nemen op www.nightrundenderleeuw.be”, aldus Kim Barbé van Maspoe vzw.