Nieuws

Lokaal Bestuur Denderleeuw overhandigt cheque van 3750 euro voor ‘operatie proper’

Tijdens het schooljaar 2021-2022 kregen scholen de kans zich in te schrijven voor ‘Operatie Proper’. Deze operatie is een onderdeel van de zwerfvuilcampagne Mooimakers. Vijf scholen slepen een cheque in de wacht. Samen maakten ze schoon voor maar liefst 3750 euro.

“De scholen hebben gedurende het volledige schooljaar verschillende acties uitgevoerd om de strijd met het zwerfvuil aan te gaan. De acties gaan van onder andere sensibilisering tot opruimacties en zwerfvuilrondes in en rond de omgeving van de school”, zegt schepen Andy Depetter. “Inschrijven alleen is niet voldoende. Ons lokaal bestuur volgt de acties van de scholen nauwlettend op. De beloning varieert tussen de 500 en 975 euro per school afhankelijk van de door de school uitgevoerde actiepunten. We kunnen dan ook meedelen dat al onze deelnemende scholen met onderscheiding geslaagd zijn. We hebben zelfs uit goede bron vernomen dat de scholen al opnieuw in de startblokken staan voor een nieuwe ronde.”

“Als schepen van Onderwijs kan ik niet anders dan fier zijn en proficiat wensen aan alle leerlingen, en leerkrachten van de Vrije Basisschool Welle, Katholieke Centrumschool Denderleeuw, ’t Landuiterke en aan de Gemeentelijke Basisschool Welle en Iddergem.”, vult Jan De Nul aan. “’t Landuiterke is koploper en krijgt een cheque van 875 euro, GBS Welle en Iddergem krijgen elk afzonderlijk 800 euro voor hun inzet , VBS Welle 650 euro en KCD Denderleeuw haalt 625 euro binnen. Allen samen gingen ze de strijd aan tegen het zwerfvuil voor maar liefst 3750 euro.”