COVIDNieuws

Lokaal bestuur Denderleeuw past jeugdaanbod paasvakantie aan wegens corona

Wegens de stijgende coronacijfers is lokaal bestuur Denderleeuw genoodzaakt om het jeugdaanbod dat voorzien was in de paasvakantie aan te passen. De paashaashuppeltocht en de mobiele speelpleinwerking kunnen niet langer doorgaan en de Buitenspeeldag wordt ingeperkt. De dienst Vrije Tijd voorziet wel een alternatief om de paasvakantie goed in te zetten.

“We kunnen er niet omheen dat de coronacijfers nog steeds stijgen. De coronamaatregelen, opgelegd door het Overlegcomite, maken ook dat we niet alle jeugdactiviteiten tijdens de paasvakantie kunnen organiseren zoals voorzien. Daarom zijn we genoodzaakt om ons jeugdaanbod aan te passen. We vinden dit natuurlijk ontzettend jammer en hoopten om de jeugd via onze gemeentelijke activiteiten toch een fijne vakantie te bezorgen. De situatie is helaas anders. De lente is in het land en hopelijk helpt het goede weer ons een handje om de cijfers opnieuw te laten dalen. Het blijft ook belangrijk om de maatregelen, hoe moeilijk ook, strikt op te volgen”, vertelt burgemeester Jo Fonck.

“De paashuppeltocht op 4 april zal niet kunnen doorgaan, maar onze dienst Vrije Tijd heeft wel een alternatief voorzien om de paasvakantie toch goed in te zetten. Wie zondagochtend onze sociale mediakanalen goed in de gaten houdt, komt te weten wat de verrassing inhoudt. Verder zal ook de mobiele speelpleinwerking niet kunnen doorgaan en ook de Buitenspeeldag wordt ingeperkt. Enkel de fotoactie blijft behouden. Wie op 5 verschillende speelpleintjes een toffe selfie neemt, kan op 21 april een pretpakket afhalen op ’t Kasteeltje .Alle andere georganiseerde activiteiten die op die dag gepland waren, zijn dus afgelast. Tot slot zullen in de wijken Leeuwbrug en Landuit kleurrijke straattekeningen aangebracht worden om de straten op te fleuren”, aldus schepen Sofie Renders.