Lokaal Bestuur Denderleeuw reikt tweede vestigingspremie uit

In oktober 2022 reikte ons lokaal bestuur al eens een eerste vestigingspremie uit aan Sushibar Denderleeuw. Vandaag kreeg wassalon Dofias op de hoek van de A. Rodenbachstraat de eer. De vestigingspremie bedraagt 10.000 euro en werd ingevoerd op 1 mei 2022 om de handelskernen Dorp en Station te versterken en te laten heropleven.

“We moeten nieuwe ondernemers alle slaagkansen geven”, zegt schepen van Lokale Economie Jan De Nul. “Daarom kunnen startende ondernemers binnen de kernwinkelgebieden Station en Dorp sinds 1 mei 2022 een vestigings- of inrichtingspremie aanvragen. 10.000 euro is alvast een mooi duwtje in de rug voor een startende ondernemer of nieuwe zaak. We hopen zo jaarlijks een tweetal ondernemers de hand te reiken en naar ons centrum te ‘lokken’.”

“De eerste vestigingspremie reikten we eind vorig jaar uit aan de Sushibar op het Dorp. Vandaag kan ik met trots meedelen dat we er een nieuwe zaak de deuren opent en we dus ook een tweede vestigingspremie kunnen uitreiken. Philippe Asscherickx en Fabienne Balduzzi openen wassalon Dofias op een centrale locatie aan het station in Denderleeuw. Ze investeerden in geavanceerde en efficiënte machines die minder energie, water en zeep gebruiken. Ze werken met een volledig cashloos betaalsysteem wat een primeur is voor ons land. Dergelijke infrastructuur vragen aanzienlijke investeringen. De vestigingspremie van 10.000 euro is dan ook een belangrijke financiële ruggensteun voor startende ondernemers. Wil jij ook een nieuwe zaak opstarten in Denderleeuw? Aarzel dan zeker niet om via onze website een aanvraag in te dienen voor de premie”, gaat schepen De Nul verder.

Kernwinkelgebieden

“Ook aan bestaande handelszaken wordt gedacht. Zij kunnen een inrichtingspremie aanvragen ter waarde van 5.000 euro waarmee ze hun bestaande zaak onder bepaalde voorwaarden kunnen renoveren. We reiken hiervoor jaarlijks 20.000 euro budget uit en in principe kunnen voor deze premie dus 4 handelaren in aanmerking komen. Door een mix te creëren van gevestigde waarden en nieuwe zaken willen we onze dorpskern versterken er een fijne plek van maken om te vertoeven”, zegt schepen De Nul.

“Om Denderleeuw opnieuw aantrekkelijk te maken voor handelaren, zag de premie dus het levenslicht”, gaat schepen Marnick Vaeyens verder. “De komende jaren worden er heel wat inspanningen gemaakt om Denderleeuw terug op de kaart te zetten. Zo zijn er onze elf grote projecten binnen de campagne Denderleeuw in Beweging. Zowel ons Dorpscentrum als het Station ondergaan een ware metamorfose en worden omgetoverd tot plaatsen waar het aangenaam vertoeven zal zijn. We zetten ook maximaal in op beleving met heel wat evenementen waar gezelligheid en samenzijn centraal staan.”

Start je zaak

“Ondernemers kunnen zich ook laten inspireren door de campagne ‘Start je zaak’, waar Denderleeuwse ondernemers en handelaren zelf aan het woord zijn en vertellen hoe fijn het ondernemen in Denderleeuw is. Deze negen ondernemersverhalen zijn terug te vinden via video’s op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van het lokaal bestuur. Wie nog twijfelt om de sprong te wagen kan dus een kijkje nemen”, sluit Vaeyens af.

Bekijk hier de info over de vestigings- en inrichtingspremie: www.denderleeuw.be/formulier-aanvraag-vestigingspremie