Nieuws

Lokaal Bestuur Denderleeuw stuurt testbericht BE-Alert naar 2394 geregistreerde inwoners

Op 6 oktober hebben 225 steden en gemeenten in België een testbericht gestuurd naar hun inwoners via BE-Alert, het alarmeringssysteem van de overheid. Ook Lokaal Bestuur Denderleeuw nam deel en stuurde een sms en/of e-mail naar 2394 geregistreerde inwoners. Deze jaarlijkse test is een goede oefening om het systeem uit te proberen.

“We nemen jaarlijks deel aan de testoefening van het alarmeringssysteem BE-Alert. Het is een goede manier om te zien of onze geregistreerde inwoners daadwerkelijk een sms of e-mail ontvangen via het systeem. Niet onbelangrijk voor mocht er zich een echte ramp voordoen in onze gemeente”, zegt burgemeester Jo Fonck.

De testoefening werd aangekondigd via de Schakel, de gemeentelijke website en sociale mediakanalen. “Door regelmatig BE-Alert in de aandacht te brengen, merken we dat het aantal inschrijvingen stijgt. In de periode januari 2020 tot nu, zijn er zo’n 650 inschrijvingen bijgekomen. Ook de coronacrisis speelde hier ongetwijfeld een rol in.”

Vandaag ontvingen 2394 abonnees een testbericht via sms en e-mail. Burgemeester Jo Fonck: “In het mailbericht benadrukken we het belang om je gegevens goed bij te houden en zo nodig aan te vullen of te wijzigen. Ook kan je tot vijf adressen registreren. Want het kan nuttig zijn om naast je thuisadres zeker ook je werkplaats op te geven en enkele andere belangrijke adressen (bv. familie). Dan krijg je ook een melding als er in die gemeente een alarmeringsbericht uitgestuurd wordt.”

Wie nog niet geregistreerd is op BE-Alert, kan dit doen via www.be-alert.be.