Nieuws

Lokaal Bestuur Denderleeuw vergroent wagenpark verder met twee elektrische bestelwagens

Lokaal Bestuur Denderleeuw zet de vergroening van haar wagenparking verder met de recente aankoop van twee elektrische bestelwagens.

“De voorbije jaren waren we reeds bezig met de vergroening van ons wagenpark. Sinds 2016 kochten we voor onze Technische Dienst enkel nog bestelwagens aan op CNG (Compressed Natural GAS) en niet meer op benzine of diesel. Dit was alvast een eerste stap in de goede richting, want elektrische bestelwagens waren toen nog te duur of de modellen die onze Technische Dienst nodig had waren niet beschikbaar”, zegt schepen van Facility Jan De Nul. “We stelden wel vast dat de markt de laatste tijd enorm geëvolueerd is, wat ons de stap heeft doen zetten naar de aankoop van twee elektrische bestelwagens. Elektrisch rijden is de toekomst en nu de markt volop in beweging is, bekijken we bij elke nieuwe wagenaankoop of 100% elektrisch rijden een optie is.”

“Als we burgers willen aanmoedigen om duurzame verplaatsingen te maken, moeten we als lokaal bestuur uiteraard het goede voorbeeld geven”, stelt schepen Andy Depetter, bevoegd voor Klimaat en Duurzaamheid. “We zetten dan ook in op groene mobiliteit en beschikken ondertussen over drie deelwagens op ons grondgebied, zes publieke laadpalen en we gebruiken ook een elektrische dienstwagen voor het personeel van het Administratief Centrum.”