Faits DiversNieuws

Loslopend damhert gered

Vandaag was de redactie getuige van de redding van een loslopend damhert.

 

Het begon allemaal gisteravond.

Onze redactie merkte aan kruispunt Strokapelleke een loslopend damhert op. Dit is te herkennen aan de witte stippen op de rug.

Wij zetten dan ook onmiddellijk de achtervolging in.

Het dier liep richting Liedekerke langs de Landuytstraat. Automobilisten, die uit de tegenovergestelde richting kwamen keken verbaasd op toen ze het dier zagen afkomen en stopten de auto om het dier niet te verwonden.

 

Het dier zelf vangen was geen optie dus besloten we om het te volgen tot het ergens bleef staan of ergens een afgesloten domein opliep.

Na een korte achtervolging liep het vermoeide dier een tuin in aan de Kasteelstraat.

 

Wij besloten om in de tuin samen met de eigenaar te gaan kijken en stelden vast dat het dier zich had verstopt tussen de struiken.

Na een telefoontje naar SOS Wilde Dieren was de conclusie duidelijk.

Het damhert kon niet zomaar gevangen worden maar moest door een dierenarts verdoofd worden.

SOS Wilde Dieren uit Geraardsbergen deed hun uiterste best om een dierenarts ter plaatse te krijgen, maar gezien het late uur, 21u, vonden ze niemand meer die ter plaatse kon en wou komen.

 

Het plan was om de tuin volledig af te sluiten, hekken dicht te laten en zondagmorgen om 8u terug te komen met een dierensarts die het dier kon verdoven.

 

Deze morgen kwam dan SOS WIlde Dieren met een dierenarts ter plaatse en kon de redding beginnen.

 

Het damhert was niet gewond en werd in de tuin gevangen. Het zal nu opgevangen worden door SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen.

Vermoedelijk gaat het hier om een damhert die uit het wild komt en niet van particulier.

 

De Redactie©