Nieuws

Ludieke kroegentocht voor jong en oud

Op 15 september 2018 organiseert Jeugdcentrum Pingie de tweede editie van de popupkroegentocht. Op 6 onverwachte plaatsen in Welle kan je in een popupkroeg deelnemen aan ludieke activiteiten. Met het evenement viert het jeugdcentrum haar 47-jarig bestaan en spreekt het daardoor een breed publiek aan.

Alle pop-up kroegen zijn van lokale verenigingen zoals TVOZ, Astpast, Floorballclub Stimulo, de Rie van op de Kat, Kermis Drieselken en de Slesj-skippers. Ook het jeugdcentrum zelf opent een popupkroeg in de Gemeentelijke Basissschool, waar er doorlopend karaoke gezongen kan worden. Met zogenoemde promillebrillen kunnen deelnemers ook een parcours afleggen, waarbij ze in nuchtere toestand kunnen ervaren wat alcohol doet met het reactievermogen en de behendigheid.

“Een alternatieve kroegentocht met een knipoog.” Zo omschrijft organisator Kenney Staelens het evenement: “We zoeken heel bewust naar vernieuwing. Als jeugd zijn we dat ook verplicht, vinden we. De kroegentocht gaat daarom niet gepaard met de klassieke optredens in de klassieke cafés. In de plaats daarvan werken we samen met andere Wellese verenigingen en bieden we in elke popupkroeg een leuke activiteit aan, zoals zolang mogelijk blijven zitten op een rodeostier.”

Ooit nog opnieuw 24-uren-van-Welle?

Het derde weekend van september staat in Welle nog steeds synoniem voor de 24-uren-van-Welle. “We krijgen nog regelmatig de vraag of de 24 uren ooit terugkomen, maar dat is voorlopig niet aan de orde”, zegt Staelens. “In het najaar van 2019 verhuizen we naar onze nieuwe lokalen en deze locatie biedt misschien nieuwe mogelijkheden. We zien de popupkroegentocht als een mooie opvolger waarbij we dezelfde carnavaleske sfeer willen oproepen. Veel ploegen dossen zich uit in een origineel thema en maken van de gelegenheid gebruik om de spot te drijven met actuele gebeurtenissen.”

Door samen te werken met andere verenigingen wil het jeugdcentrum ook een breed publiek aanspreken. Door haar 47-jarig bestaan kan JC Pingie sowieso rekenen op heel wat lokale sympathie en steun. Erik Duwé was zelf ooit bestuurslid van JC Pingie en steunt het evenement nu vanuit de vzw ASTPAST: “JC Pingie heeft voor tientallen generaties een grote rol gespeeld in hun ontwikkeling tot volwassene. Ook ik heb er een fantastische tijd beleefd en mijn engagement bij Astpast vzw spruit daar voor een groot deel uit voort. Het Wellese verenigingsleven heeft een warm hart voor de Pingie en doet daarom voluit mee met dit project.”

De popupkroegen zijn enkel open tussen 15u en 22u. Deelnemen kan individueel of in groep. Om 22u is het verzamelen geblazen in het jeugdcentrum in de Hertstraat voor een afsluitend optreden van Tom De Bie en de Imkers. Zij brengen ambiance met populaire covers van de jaren ´60 tot nu. Alle info op www.jcpingie.be.