Maak kennis met 41 inwoners van Denderleeuw in de stationstunnel

Bezoekers aan het station van Denderleeuw kunnen sinds kort kennis maken met 41 inwoners van onze gemeente. In de stationstunnel werden recent de portretfoto’s van het fotoproject ‘Denderleeuw ’20 + ’21 in beeld’ aangebracht. Dankzij dit prachtige kunstproject dat de Denderleeuwse identiteit in beeld brengt, wordt wachten op je trein een stuk aangenamer.

“Het fotoproject ‘Denderleeuw ’20 + ’21 in beeld’ is een samenwerking tussen de gemeentelijke werkgroep Erfgoed en fotograaf Yves Nevens en toont 41 inwoners die de voorbije jaren iets betekend hebben voor Denderleeuw, Welle of Iddergem. Sommigen van hen zijn dorpsfiguren, anderen hebben dan weer belangrijke sportprestaties neergezet. Wat zeker is, is dat ze elk op hun eigen manier onze Denderleeuwse identiteit vertegenwoordigen”, vertelt schepen Jan De Nul.

“Initieel wilde de werkgroep Erfgoed, verwijzend naar het meerjarenplan, onze identiteit letterlijk in beeld brengen. Samen met fotograaf Yves Nevens werd de idee van een fotoproject als vaste tentoonstelling in de stationstunnel naar voren geschoven. Door corona liep het project vertraging op en werd er voor de tussentijdse oplossing gekozen om de foto’s te integreren binnen de Kunstroute die in de zomer van 2021 plaatsvond”, legt schepen De Nul verder uit. “Bezoekers konden de foto’s bewonderen op een stevige wandeling of een fietstocht doorheen onze mooie gemeente, te combineren met lokale horeca en leuke plekjes.”

“Nu het project is afgerond kregen de foto’s hun definitieve plaats in de stationstunnel, waar ze vanaf nu te bewonderen zijn door de talrijke treinreizigers die er halt houden of op doortocht zijn in het station van Denderleeuw,” besluit schepen Alberic Sergooris.

Alle info over de expo kan je nalezen op www.denderleeuw.be/2021.