Nieuws

Maspoe en Lokaal Bestuur Denderleeuw organiseren braderie op zaterdag 27 augustus

“Na twee moeilijke coronajaren kunnen we eindelijk terug de braderie en optredens laten plaatsvinden tijdens de augustuskermis op het Dorp. Op die manier hopen we de kermis op het Dorp op te waarderen en mensen nog eens ongedwongen samen te laten komen”, zegt schepen Marnick Vaeyens.

Organisator Kim Barbé (Maspoe) vult aan: “De braderie start vanaf 14 uur in de straten rond het Dorp van Denderleeuw. Vanaf 14.30 uur beginnen de eerste optredens. Niemand minder dan Samson en Marie bijten de spits af. Vervolgens passeren onder andere Get Ready, De Kreunaers en Les Poulains Flandriens de revue. Afsluiten doen we met een lokale dj. Zowel de braderie als alle optredens zijn volledig gratis.”

“De braderie nieuw leven inblazen is één van de vele initiatieven die het Lokaal Bestuur neemt om het dorpscentrum op te waarderen. Bouwen aan buurten draait niet alleen rond de infrastructuur van het dorp maar ook rond gemeenschapsvorming. Eerder dit jaar werd ook al een uitgebreider toeristisch aanbod op de Dender voorzien en startte een nieuwe ondernemer met een pop-up zomerbar in de tuin van de Pastorie. Ondertussen werkt het Lokaal Bestuur Denderleeuw ook verder aan de plannen voor een volledige herinrichting van het Dorp”, sluit schepen Jan De Nul af.