Nieuws

Massa bezwaarschriften tegen komst islamitisch cultureel centrum

Kristof Slagmulder is een tevreden man. De Denderleeuwse Vlaams Belang-afdeling heeft meer dan 1.000 bezwaarschriften verzameld van burgers die de komst van een ‘Islamitisch cultureel centrum’ absoluut niet zien zitten in Denderleeuw.

 

Slagmulder: “Vlaams Belang verspreidde in januari via de sociale media een modelbezwaarschrift en riep de inwoners op om dit te ondertekenen en terug te sturen. En met succes blijkbaar.  Wij zullen komende donderdag om 19uur tegen ontvangstbewijs alle bezwaarschriften indienen bij de gemeentelijke dienst Stedenbouw.” 

 

Kristof Slagmulder ziet in de massa bezwaarschriften een overduidelijk signaal van heel veel Denderleeuwenaren die tegen de komst van het islamitisch cultureel centrum zijn.  “Het gemeentebestuur kan dat dan ook niet zomaar naast zich neerleggen, een omgevingsvergunning mag dan ook niet afgeleverd worden” aldus Slagmulder. 

 

“Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: een Islamitisch cultureel centrum hoort in onze gemeente niet thuis. Onze partij voelt zich alleen maar gesterkt door zoveel steun van de bevolking” besluit Kristof Slagmulder.