Nieuws

Massale opkomst voor protestactie tegen zinloos geweld

Gemeenteraadslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang) organiseerde vandaag een protestactie tegen zinloos geweld naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen weekend aan station.

 

Na de twee feiten die zich afgelopen weekend voordeden aan het station plaatste Slagmulder zijn ongenoegen op Facebook.

Op zijn status kwamen heel wat reacties van mensen die het met hem eens waren.

Uit zijn status en al de reacties ontstond het idee om vandaag donderdagavond een wreedzame betoging te organiseren.

 

Hiermee wil Slagmulder een duidelijk signaal geven naar het gemeentebestuur dat het zo niet verder kan en dat ze hun ogen niet mogen sluiten voor deze problematiek. Hij hoopte om een honderd tal mensen op de been te krijgen om samen van het stationsplein naar het gemeentehuis te stappen als protest. Buiten alle verwachtingen waren er naar schatting tussen da 200 en 250 aanwezigen. Zelfs vanuit Borgerhout zakte de Vlaams Belang ordedienst af naar Denderleeuw.

 

Burgemeester Jo Fonck reageerde.

 

´Vooreerst wil ik mijn bezorgdheid en medeleven betuigen aan de slachtoffers. Ik heb deze mensen ook al persoonlijk kunnen spreken om naar hun verhaal te luisteren. De daders moeten natuurlijk gestraft worden, daar is geen twijfel over. Wat ik wel betreur is de politieke recuperatie van deze ernstige feiten. Polarisering is geen correct antwoord maar binnen de samenleving is dit wel volop aan de gang. We hebben ondertussen niet stil gezeten. Zo hebben we een extra politiepost aan het station, 5 extra politiemensen, 48 extra camera´s samen met de NMBS,… Recent werd er nog een actieplan rond de stationsveiligheid opgesteld. Dat de dader van deze feiten al is vrijgelaten keur ik natuurlijk niet goed maar deze beslissing is een van de onderzoeksrechter waar ik niets kan aan veranderen. besluit de burgemeester.

 

NDB©