Nieuws

Meer dan 1000 Valentijnsontbijten

Vandaag, zondag 12 februari, organiseerden vzw Lokalenproject Scouts, Gidsen en Stam X Denderleeuw voor de tweede keer hun Valentijnsontbijt.

 

Na de succeseditie van vorig jaar waren Scouts en Stam deze ochtend opnieuw in de weer om meer dan 1100 ontbijtpakketten te verdelen.

Dit jaar had men keuze uit verschillende ontbijtformules: klassiek ontbijt, ‘healthy’ ontbijt of een cupidoos voor twee personen.

Maar ook de kleinsten konden genieten van een ‘bikkebik’ ontbijt.

De sterkte van deze valentijnsactie is dat zo veel mogelijk producten zelf bereid werden door een ploeg van oud-leiding, oud-stammers en vrijwilligers. Zo werden de laatste dagen confituur, choco, honderden cupcakes, havermoutkoekjes en zelfs granola huisbereid.

De ontbijtpakketten werden door een ploeg vrijwilligers aan huis bezorgd. Er werden vandaag maar liefst 426 adressen aangedaan.

 

Deze valentijnsactie kadert binnen het ruimere lokalenproject voor de jeugdverenigingen Scouts & Gidsen en Stam X in Denderleeuw.

Met ondersteuning van het gemeentebestuur zal de vzw nieuwe jeugdlokalen kunnen bouwen in sport- en recreatiepark De Pelsmaecker.

Elk ontbijt dat verkocht wordt, levert financiële middelen op om dit project te kunnen verwezenlijken.

 

NDB©