Nieuws

Meer dan 200 bezwaarschriften tegen opvulling Vlamovenput

Een tweetal weken geleden startte actie “Red De Vlamoven” om de plannen met betrekking tot het opvullen van de vlamovenput in de Denderleeuwse kouter aan te kaarten.

 

Net voor de verlofperiode werd er  gestart met een openbaar onderzoek, de aankondiging voor het openbaar onderzoek werd neergezet op een rustige landbouwweg.

Na de acties rond “Red De Kouter” in 2010 werd er opgeroepen tot waakzaamheid en dus namen enkele buurtbewoners de koe bij de horens en startten de actie Red de Vlamoven.

“Red De Vlamoven” viel niet in dovemans oren want er werden in volle vakantieperiode toch ruim 200 bezwaarschriften ingediend.

Via gretig gedeelde posts op sociale media zie je dat deze actie leeft in Denderleeuw, Iddergem en Welle.

 

“De eerste horde is genomen: het “in the picture” plaatsen van wat men met de Vlamovenput van plan is.” zegt Dieter Janssens.

“Op stedenbouwkundig gebied zou het college van burgemeester en schepenen oor kunnen hebben naar de ingediende bezwaarschriften en de massaal gedeelde berichten via sociale media en de aanvraag negatief beoordelen. De aanvrager kan daartegen in beroep gaan, maar het kan een duidelijk signaal zijn dat het college van burgemeester en schepenen de Vlamovensite een warm hart toedraagt.” vervolgt Janssens.

 

“Het vervolg, de aanvraag op milieuvlak,  gaan we alle registers open trekken en zullen we goed geargumenteerde bezwaarschriften laten opstellen door enkele juristen die ons naar aanleiding van deze actie hebben gecontacteerd en ons hun medewerking hebben aangeboden. Deze keer worden wij niet verrast door de beperkte tijd, maar kunnen we vroeg genoeg aan ons huiswerk beginnen.

Wij blijven waakzaam en geven niet op!” besluit Freddy Van Damme.

 

Vandaag hebben Dieter Janssens en Freddy Van Damme 222 bezwaarschriften overhandigd aan de dienst Stedenbouw.

De bedoeling was om dit aan iemand van het Schepencollege te overhandigen maar door de drukke agenda´s kon er niemand aanwezig zijn.

 

Bekijk de overhandiging van de bezwaarschriften via deze link.

 

© NDB

Foto: Elke Meert ©