Nieuws

Meer mensen vinden hun weg naar de Bib

Het jaarverslag 2015 van de Denderleeuwse bibliotheek is klaar. en hieruit blijkt dat de bib het heel goed doet en de bevolking steeds meer de weg naar de bib vindt.

 

 

 

“Een aantal zaken springen er wel uit. Zo valt de stijging van de uitleencijfers op. In totaal stijgen de ontleningen globaal met 12 %. Vooral de cd´s en games draaien zeer goed. Zo werden de 50 games in de bib niet minder dan 481 keer uitgeleend. Het is duidelijk dat de bevolking van Denderleeuw de audiovisuele collectie van de bib meer en meer kan smaken.” vertelt Albéric Sergooris.

 

Ook op andere vlakken kan de bib tevreden zijn.

 

“Zo kwam elke lagere school uit Denderleeuw op klasbezoek in de bibliotheek”, aldus Sergooris.

“We zetten sterk in op deze samenwerking met de scholen. Tijdens de jeugdboekenweek nodigden we de scholen uit om de bibliotheek spelenderwijs beter te leren kennen. Vorig jaar deden we een humoristische zoektocht, dit jaar werd ons Bibliopoly spel zeer gesmaakt.”

 

 

Verder was er ook heel wat te doen in de bibliotheek.

 

“Er waren het hele jaar door allerhande wedstrijden, workshops, lezingen, bibliotheekweekactiviteiten… De bib zet ook sterk in op e-inclusie en mediawijsheid door de actieve rol in het project van de Buurtcomputer. De bib wordt op die manier ook meer en meer een ontmoetingsplaats voor jong en oud.” besluit Sergooris.

 

NDB©