Mijn Burgerprofiel op website Denderleeuw

De nieuwe website van Denderleeuw heeft er een extra troef bij. Voortaan kan je vanop de gemeentelijke website eenvoudig aanmelden op Mijn Burgerprofiel, vanop elk toestel. Tijdens het vaccinatieprogramma is dat zeker handig, want via je persoonlijke Burgerprofiel heb je ook altijd je uitnodiging bij de hand om je te laten vaccineren.

“Mijn Burgerprofiel is een persoonlijke online profielpagina waar je jouw officiële gegevens en overheidsadministratie terugvindt die bij de overheid bekend zijn. Zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau”, legt Marnick Vaeyens, schepen voor Communicatie & ICT, uit. “Zeker als je ook je eBox, je persoonlijke online brievenbus voor overheidsdocumenten, koppelt aan Mijn Burgerprofiel, heb je altijd al je overheidsadministratie bij de hand.”

Je kan eenvoudig aanmelden op je burgerprofiel via verschillende digitale sleutels zoals je eID of de Itsme®-app. Dat kan voortaan dus vanop de gemeentelijke website, maar ook op elke andere overheidswebsite met de banner van Mijn Burgerprofiel en rechtstreeks op burgerprofiel.vlaanderen.be. Vaeyens: “Wat meer is: van zodra je aangemeld bent op een van deze overheidswebsites blijf je tijdens de actieve sessie ook ingelogd op deze sites en gaat je profiel dus met je mee. Handig is ook dat je je meldingen kan beheren door in te schrijven op updates. Als de status van je dossier gewijzigd is of je een document in je eBox ontvangen hebt, dan krijg je een seintje als er nieuws is.”

De doelstelling van Mijn Burgerprofiel is om op termijn alle informatie, documenten, vergunningen… te verzamelen waarover de federale, Vlaamse of lokale overheid beschikt. Dit platform van de Vlaamse overheid is natuurlijk een groeitraject en vergt nog heel wat integraties. “Momenteel kan je al onder meer de status volgen van studietoelageaanvraag, een melding krijgen voor de nascholing vakbekwaamheid rijbewijs C en D, vind je er de gegevens over je inburgerinstraject, je zorgkrediet of toeslagen Groeipakket, ook de fiscale attesten voor dienstencheques of een visvergunning… De lijst wordt met de dag uitgebreider”, zegt schepen Marnick Vaeyens. “Ook het omgevingsloket werd zeer recent gekoppeld aan Mijn Burgerprofiel, waardoor burgers de status van hun omgevingsvergunning kunnen opvolgen en rechtstreeks kunnen doorklikken naar hun dossier in het omgevingsloket. Ondernemingen kunnen dit nagaan in het e-loket voor ondernemingen”, vervolgt schepen Yves De Smet, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening.

Status vaccinatie volgen

Sinds kort kunnen burgers op Mijn Burgerprofiel dankzij een samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid ook de status van hun vaccin opvragen onder de tab ´uw COVID-19 vaccin´. “Deze nieuwe functie binnen Mijn Burgerprofiel werd op 4 februari aangekondigd tijdens een webinar van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid over de vaccinatiestrategie. Dit werd zeer snel gerealiseerd, want elke burger kan nu zijn persoonlijke vaccinatiegegevens online raadplegen. Zo heb je dus ook altijd je uitnodigingsbrief voor het vaccinatiecentrum bij de hand”, vertelt Sofie Renders, schepen van Sociale Zaken.

Gisteren werd ook een introductiefilmpje over Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst gelanceerd. Burgemeester Jo Fonck: “Zo kan je al even zien hoe het vaccinatiecentrum er vanbinnen uitziet, hoe je er geraakt en hoe de vaccinatie verloopt. En verder vind je alle informatie gebundeld op onze website www.denderleeuw.be/vaccinatie. Onder ‘Mijn vaccinatie’ vind je informatie over je persoonlijke uitnodiging, over de bevestiging of wijziging van je afspraak voor vaccinatie en over je bezoek aan het vaccinatiecentrum. ‘Bij ‘adres en vervoer’ lees je meer over de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum en enkele vervoersalternatieven voor wie niet op eigen houtje naar het centrum kan geraken. En onder ‘Contact & FAQ’ zijn de contactgegevens van alle hulplijnen opgesomd en via de FAQ krijg je al meteen een antwoord op de veel gestelde vragen. Begin april wordt er ook nog een informatiebrochure over het vaccinatiecentrum bedeeld naar alle inwoners.”

Meer info: https://www.denderleeuw.be/mijn-burgerprofiel en https://www.denderleeuw.be/vaccinatie