Mister Gay Belgium finalist Gerrit Noerens hijst regenboogvlag

Vandaag hebben het college van burgemeester en schepenen samen met Gerrit Noerens, finalist Mister Gay Belgium 2017, de regenboogvlag gehesen aan het administratief centrum.

 

Wereldwijd viert men op 17 mei de Internationale Dag Tegen Homofobie.

´Op vraag van Gerrit hijsen we de regenboogvlag in Denderleeuw al wat vroeger. Gerrit woont al 33 jaar in Denderleeuw en wil hiermee extra aandacht vragen voor de discriminatie van holebi’s en transgenders, maar ook de taboesfeer doorbreken rond HIV.´ zegt Jurgen Ruysseveldt.

 

´Als finalist koos ik ervoor om het taboe en de stigma’s die nog steeds bestaan rond HIV, in de kijker te plaatsen. Zelf ben ik seropositief en merk ik hoe moeilijk het is voor mensen met hetzelfde verhaal om dit een plaats te geven´, vertelt Gerrit Noerens.

´Mensen die seropositief zijn of HIV hebben, worden vandaag nog steeds gediscrimineerd en niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op de werkvloer. Om dit beter bespreekbaar te maken en de taboes te doorbreken, hijs ik symbolisch samen met het college van burgemeester en schepenen de regenboogvlag in mijn woonplaats Denderleeuw.´

 

´Als gemeente wilden we zeker en vast gehoor geven aan de vraag van Gerrit om de vlag vroeger dan normaal te laten wapperen´, zegt Alberic Sergooris. ´Hiermee geven we het krachtige signaal dat onze gemeente begaan is met Gerrits boodschap en met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar.´

 

NDB©

Foto : Elke Meert©