N-VA wil tuchtprocedure nadat burgemeester partij verlaat

De Denderleeuwse afdeling van N-VA wil een verzoenings- en tuchtprocedure opstarten voor haar burgemeester Jan De Dier en schepen Erna Scheerlinck. Dat besliste de lokale partijraad, zegt N-VA nationaal, nadat De Dier en Scheerlinck hun eigen beweging "Duurzaam Vlaams Denderleeuw" voorstelden.

 

"De afdeling heeft de vraag gesteld aan het arrondissementeel bestuur, als die beslist om daarop in te gaan, dan wordt het dossier overgemaakt aan de partijraad (nationaal) die zal beslissen om de procedure op te starten", zegt een woordvoerder van N-VA nationaal. Het arrondissementeel bestuur zit volgende week maandag samen over de kwestie.

 

Lokaal N-VA-voorzitter Johan Duyck liet maandagavond weten niet te communiceren over de zaak. Burgemeester Jan De Dier en schepen Erna Scheerlinck waren niet aanwezig op de lokale partijraad. Hijzelf had professionele verplichtingen, en zegt dat het tijdstip eenzijdig beslist werd. Erna Scheerlinck zit in een rolstoel omwille van een hielbreuk. In een schriftelijke reactie vraagt De Dier zich openlijk af of het lokale bestuur nog een verzoening wil. "DVD wil alleszins toekomstgericht denken en haar energie voorbehouden voor positieve dingen", zegt burgemeester De Dier in een schriftelijke reactie.

 

Denderleeuw is sinds november 2014 onbestuurbaar en die situatie werd eind juni opnieuw uitgeroepen. In de hoop een ruime coalitie te vinden, werkte gouverneur Briers een nieuwe bemiddelingsronde af. Vlaams Belang Denderleeuw vindt het niet kunnen dat het niet uitgenodigd werd op de gesprekken, en zal daarover minister Homans (N-VA) bevragen.

 

Bron: Het Nieuwsblad / Belga
Foto: PersRegioDender