Faits DiversNieuws

Nederlandse oplichter verbleef in Iddergem

Tjerko Faber (meester oplichter) verbleef een tijd in Iddergem.

 

Dertiger Tjerko F. doet zich voor als succesvol ondernemer. Hij rijdt in dure auto’s en heeft altijd de nieuwste mobiel op zak. Maar achter deze mooie façade gaat een hele andere werkelijkheid schuil. Want F. betaalt zijn rekeningen niet. Met mooie praatjes en mooie beloftes spant hij mensen voor zijn karretje en laat hij zelfs mensen voor zich werken.

 

Telefoonrekeningen

 

F. slaagt er keer op keer op nieuwe telefoonabonnementen af te sluiten. Hij heeft voor een vermogen aan rekeningen open staan bij diverse telecombedrijven. Uitschieter is een factuur van maar liefst bijna 18.000 euro bij Yes Telecom.

 

Op 8 september 2015 moest Tjerko F. zich verantwoorden bij de rechtbank in Den Haag. Er werden hem meerdere oplichtingszaken ten laste gelegd. Naast de telefoonrekeningen lichtte hij ook een horecagelegenheid op. En ‘kocht’ hij een schoonmaakmachine zonder ooit een cent te betalen. Deze zaken achtte de rechter bewezen. F. werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Ook moet hij deze drie gedupeerden hun geleden schade terug betalen, ruim 10.000 euro. F. is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan.

 

Deze man is dus in december uit zijn huis in Iddergem gezet nadat hij van april tot nu verbleef met telkens achterstallige betalingen. Wanneer hij voor de rechtbank moest verschijnen betaalde hij ineens 2 maanden huur maar nadien weer niks meer. In mei werd zijn inboedel verkocht.

Nadat hij op 24 december uit zijn huurwoning werd gezet vond de huisbaas een heleboel rommel die hij achterliet. Blijkbaar is de huisbaas niet de enige die werd opgelicht door F.

 

Onderaan artikel link van het programma OPGELICHT?!

 

De Brabanter Nico©