NieuwsPolitiek

Nieuw bestuur Open Vld Denderleeuw in de startblokken

U kon gisteren op onze website lezen dat – dixit Guy Van Dalem en Bart Eeman – Open VLD Denderleeuw er het bijltje bij neergelegd had nadat Els Cosyns uit de gemeenteraad verdwijnt.

Maar niets van aan, laat kersvers Open VLD-voorzitter Jochen Baert ons weten.

“Met positieve ondernemende mensen werden de krachten gebundeld om de afdeling te reanimeren en de werking ervan opnieuw op de kaart te zetten. Het kon niet zijn dat onze partij, die jarenlang mee het mooie weer heeft gemaakt in Denderleeuw, zou verdwijnen. De lokale afdeling moet terug zijn plaats innemen en een vertrouwd gezicht worden binnen de plaatselijke politiek” zegt Jochen.

“We zullen ons actief inzetten en erop toezien dat de waarden en vrijheden, waarvoor de partij staat, gegarandeerd blijven in een alsmaar complexere en veranderende samenleving. Ons team bestaat uit liberalen die zijn opgekomen in het LvB project waaronder de 2 huidige mandatarissen en ook enkele ondernemende en liberale Denderleeuwenaars” vervolgt Baert.

“Binnen de mandatarissen zal binnenkort een wijziging komen want Els Cosyns, huidig gemeenteraadslid, zal verhuizen buiten Denderleeuw en bijgevolg kan ze haar mandaat niet verder meer opnemen. Eerste opvolger Geert de Cock en tevens ook Liberaal in hart en nieren zal haar plaats innemen in de gemeenteraad. Ikzelf ben onze 2de mandataris en blijf op post in het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD)” zegt Jochen Baert.

Binnen ons nieuwe bestuur zijn volgende mandaten toegewezen: De voorzitter is Jochen Baert, ondervoorzitter Björn De Cock, algemeen secretaris Patrick Vandriessche, penningmeester Jill De Smet, politiek secretaris Geert De Graeve, bestuursleden Hans De Smet, Geert De Cock en Guy Valckenier.

“Om de lokale afdeling terug op de kaart te zetten gaan we initiatieven uitwerken en in dialoog gaan met onze leden op een Corona veilige manier. Ook onze senioren, die al jaren trouw lid zijn en de partij steunen vergeten we niet. In samenspraak met hen bekijken we hoe hun werking het beste kan ondersteund worden. Gedurende deze legislatuur zullen onze mandatarissen in de gemeenteraad en het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) verder de liberale accenten in de coalitie mee uitzetten” besluit Jochen Baert.