NieuwsPolitiek

Nieuw bestuur PLUS met verrassing

Veel volk vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie van PLUS, de Vlaams Liberale partij uit Denderleeuw, die in 2018 met een volwaardige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.

 

Er werd door voorzitter Christa Wauters en gemeenteraadslid Geert Van Schelvergem maar kort teruggeblikt op de politiek die de afgelopen jaren in Denderleeuw werd gevoerd omdat de focus van de partij volledig op het positieve én op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ligt.

´Laat ons wel wezen, na het schijnmaneuver met de onbestuurbaarheid is het nu terug business as usual: er wordt kwistig omgesprongen met het belastinggeld van de Denderleeuwenaar. Uitgaven die niet altijd even zuiver zijn´ sprak Christa de aanwezigen toe. ´Veel voorstellen van PLUS die vroeger werden tegengehouden of weggestemd worden nu plots wel goedgekeurd. Onze ideeën blijken ineens toch niet zo slecht geweest te zijn.´ merkte Geert Van Schelvergem fijntjes op.

 

Geert Van Schelvergem: ´PLUS kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en wil er voor iedereen zijn: de inwoners van Denderleeuw, Iddergem en Welle, de jeugd- en sportverenigingen, zelfstandigen, senioren en mindervaliden,…  PLUS zet in op het behoud van het Vlaamse karakter van Denderleeuw, op een maximale integratie van nieuwkomers en waar het warme, sociale en groene centraal staan.´

 

Verkiezingen 2018


´We hebben het voorbije jaar in alle stilte ons bestuur verder uitgewerkt´ vervolgt Christa ´We komen op regelmatige basis samen om over de gemeentelijke politiek te debatteren en kunnen jullie in primeur onze nieuwe bestuursleden voorstellen:

 

Dieter Janssens, vastgoedconsultant kreeg politiek met de paplepel mee als zoon van Herman Janssens (gewezen ocmw-voorzitter en ocmwraadslid).

Frank Van Den Borre, hij was er bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen al bij, hij is zelfstandige en onze vertegenwoordiger in de Sportraad.

Rufin Coppens, advocaat-fiscalist, met zijn juridische ervaring en interesse in de politiek is Rufin een enorme meerwaarde. 

Stijn De Coorde, projectbeheerder, draagt het Vlaamse karakter hoog in het vaandel en is een uitstekend debatpartner” besluit Christa.

 

Een mooie mix: ervaring en jeugd met aan het roer een leading lady.

 

Afgelopen week deden nog de geruchten dat Erna Scheerlinck het nieuwe gezicht zou zijn bij PLUS maar dit bleek dus uit de lucht gegrepen.

De grote verrassing in het ´nieuwe´ bestuur is Dieter Janssens. Volgens voorzitter Christa Wauters iemand die ook bij andere partijen welkom was maar Janssens koos voor PLUS.

 

NDB