Nieuw najaarsaanbod van de Buurtcomputer

Buurtcomputer, het vrijwilligersinitiatief vanuit de bibliotheek dat de digitale kloof wil verkleinen, heeft dit najaar opnieuw een aantal fijne initiaties in petto. De inschrijvingen starten op dinsdag 30 augustus.

Schepen voor bibliotheek Marleen Van der Hoeven: “Buurtcomputer helpt je volledig gratis op weg in het bijleren over je computer, tablet of smartphone. Naast de vrije inloopmomenten, waarbij onze vrijwilligers je individueel begeleiden met je vragen, gaan ook de initiaties weer van start”.

“Tussen september en december worden acht opleidingen gegeven over zeer uiteenlopende onderwerpen, gaande van ‘Wenskaarten ontwerpen’, over wandelapps tot ‘Bestanden ordenen op je pc’”, vertelt ICT-schepen Marnick Vaeyens.

Peter van de Buurtcomputer is onze meest bekende inwoner, Steven van Gucht. Hij draagt de Buurtcomputer een warm hart toe en zal aanwezig zijn op de startavond van het nieuwe werkjaar. Deze vindt plaats in de bibliotheek op dinsdag 30 augustus tussen 19 en 21 uur.

Kan je niet aanwezig zijn op de startavond? Dan kan je nog inschrijven tijdens de openingsuren van de bibliotheek en tijdens de vrije inloopmomenten:

  • op dinsdag van 14u tot 15.30u in de bibliotheek
  • op woensdag van 14.30u tot 16.30u in de Palaver
  • op donderdag van 9u tot 12u in het Huis van de Sociale Economie

Een overzicht van alle initiaties en de precieze agenda is te vinden op de website van de bibliotheek https://denderleeuw.bibliotheek.be/buurtcomputer. Je vindt de flyer ook in de bibliotheek, het administratief centrum, het Kasteeltje, het Huis van de Sociale Economie en de Palaver.