Nieuws

Nieuwe gemeentelijke webshop Denderleeuw vanaf 2 augustus

Vanaf maandag 2 augustus lanceert het Lokaal Bestuur Denderleeuw een nieuwe gemeentelijke webshop voor vrije tijd en kinderopvang. Voortaan zal het mogelijk zijn om via webshop.denderleeuw.be in te schrijven voor allerhande sportactiviteiten, sportkampen en buitenschoolse kinderopvang. Deze nieuwe webshop is een eerste stap in het verder digitaliseren van het aanbod van de diensten Vrije Tijd en Buitenschoolse Kinderopvang.

“De huidige webshop werd gelanceerd in 2016 en was aan een update toe. De voorbije jaren bleek het platform niet altijd even gebruiksvriendelijk te zijn, terwijl dit voor de diensten Vrije Tijd en Buitenschoolse Kinderopvang net een prioriteit is. Daarom gingen de diensten samen op zoek naar een nieuw en gebruiksvriendelijk webplatform waar ze hun producten zoals sportactiviteiten, sportkampen en buitenschoolse kinderopvang kunnen aanbieden. De huidige webshop die je via webshopdenderleeuw.recreatex.be kan bezoeken, blijft nog tot en met 19 september actief. Op maandag 20 september wordt deze definitief afgesloten”, legt schepen van ICT Marnick Vaeyens uit.

“Vanaf 2 augustus zal je wel al de nieuwe webshop via webshop.denderleeuw.be kunnen bezoeken. Onze medewerkers proberen de overgang van de oude naar de nieuwe webshop zo vlot mogelijk te laten verlopen voor de gebruikers. Zij ontvangen binnenkort een mail met meer info over de geldbeugel en de nodige informatie met bijhorende handleiding van de nieuwe webshop. Ouders dienen zich wel opnieuw te registreren en een nieuw gezinsprofiel aan te maken”, aldus schepen Sofie Renders, bevoegd voor Kinderopvang.

“Deze nieuwe gemeentelijke webshop is een eerste stap in het verder digitaliseren van het aanbod van onze dienst Vrije Tijd. Dit najaar werken we verder om op termijn het bestellen van tickets en het reserveren van zalen digitaal mogelijk te maken. Daarnaast willen we ook een online evenementenloket uitbouwen”, vult schepen Alberic Sergooris, bevoegd voor Cultuur, aan.

Maak tijdig een gezinsprofiel aan

We raden gebruikers aan om tijdig een gezinsprofiel aan te maken op de nieuwe webshop.
Ouders die gebruik maken van de voor- en naschoolse opvang wordt gevraagd om ten laatste een week voordat hun kind naar de opvang gaat een profiel aan te maken. Na het aanmaken van hun profiel kunnen ouders hun badge ophalen in het Huis van het Kind of de kinderopvang. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Inschrijvingen voor sportactiviteiten en buitenschoolse kinderopvang voor de herfstvakantie zullen via de nieuwe webshop verlopen en starten op donderdag 30 september.

Hulp nodig?

Onze diensten staan voor je klaar:
• Dienst Vrije Tijd: 053 645 400 – ’t Kasteeltje, Stationsstraat 7, 9470 Denderleeuw
• Buitenschoolse Kinderopvang: 053 641 470 – Huis van het Kind, Spoorweglaan 1a, 9470 Denderleeuw

Voor al jouw profielvragen kan je terecht via webshop@denderleeuw.be.