N-VA Denderleeuw is erbarmelijke staat voetpaden beu

Fractievoorzitter Geert Van Cauter van N-VA Denderleeuw stelde op de laatste gemeenteraad van 20 februari 2020 de vraag aan het schepencollege “of de gemeente in het bezit is van een recente inventaris met betrekking tot de staat van de voetpaden”.

“Het is de burger van Denderleeuw niet ontgaan dat de staat van vele voetpaden in onze gemeente abominabel slecht is. De NVA beseft dat al deze herstellingswerken niet in één keer kunnen gebeuren, maar vraagt om dit planmatig, gestructureerd en vooral dringend te voorzien. Op de dag van vandaag worden die herstellingen maar uitgevoerd voor zover grote infrastructuurwerken in de straat bezig zijn” steekt Van Cauter van wal.

“Vele voetpaden in onze gemeente kunnen niet wachten tot wanneer deze werkzaamheden hun beloop kennen.  De veiligheid van de zwakke weggebruiker, in het bijzonder de voetganger en de fietser is voor ons zeer belangrijk in het steeds maar toenemend autoverkeer. De veiligheid van onze ouderen en kinderen op de openbare weg moet een primordiale doelstelling zijn in de mobiliteitsaanpak. Wij zullen hiervoor blijven ijveren en de zaak op de voet opvolgen” gaat Geert verder.

Onlangs werd de Facebookgroep van Peter Segers opgericht ´Beiganken van Lië´ . Met deze sociale mediagroep werd de schrijnende toestand van de voetpaden in Denderleeuw aangeklaagd. Reacties op deze groep tonen aan dat de toestand in sommige straten ellendig is.

De N-VA fractieleider Geert Van Cauter wil volgende gemeenteraad een duidelijk antwoord op zijn vraag.