Ontdek de complete fotoreeks ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’

Liefhebbers van een stevige wandeling of een ontspannende fietstocht konden er deze zomer niet naast kijken. In het kader van de Kunstroute 2021 stonden over heel Denderleeuw 36 portretten tentoon gesteld uit de fotoreeks ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’. Nu zijn ook de laatste 5 portretten uitgestald. Trek dus je wandelschoenen aan of spring op je fiets en ga op verkenning!

Schepen voor Cultuur Alberic Sergooris: “De expo ‘Denderleeuw ’20+’21 in beeld’ maakt deel uit van de Kunstroute 2021. Fotograaf Yves Nevens bracht Denderleeuwenaren die in de voorbije maanden, jaren of gedurende hun loopbaan iets hebben betekend voor de gemeente op een originele manier in beeld. In opdracht van de gemeentelijke werkgroep Erfgoed werden voor de start van de Kunstroute eerst 36 van de 41 portretten gemaakt en tentoongesteld langs een parcours van 13 buitenlocaties. Om de expo te vervolledigen tot 41 werd een beroep gedaan op het grote publiek.”

“Tot eind juni kon men via de gemeentelijke website suggesties inzenden om te bepalen welke vijf personen nog zouden worden gefotografeerd. Onze inwoners verkozen Herman De Backer, Werner Ruyseveldt, Antoine Vermeulen, Mentissa Aziza en Rita Van Den Bossche”, vertelt schepen voor Erfgoed Jan De Nul. “Zij stonden deze zomer voor de lens van Yves Nevens en nu zijn ook de panelen klaar en toegevoegd op de 13 locaties. Zo is de expo nu compleet. Om iedereen de kans te geven om de tentoonstelling te bezoeken, wordt de expo verlengd tot eind oktober. Ze is zeker een bezoek waard. De route van 16 km leent zich perfect voor een stevige wandeling of een fietstocht doorheen onze mooie gemeente, te combineren met speelpleintjes, lokale horeca en leuke plekjes.”

Meer info over het fotoproject, de routekaart en een overzicht van de 41 geportretteerde Denderleeuwenaren vind je op https://www.denderleeuw.be/2021. Hier vind je trouwens ook een link naar de digitale route op RouteYou.