Nieuws

Ontruimingen begraafplaatsen Denderleeuw, Welle en Iddergem wellicht in december weer van start

In de maanden juli en augustus stond een grote ontruimingsprocedure gepland op de begraafplaatsen in Denderleeuw. Door een klacht tegen de gunningsprocedure moest de ontruimingsprocedure echter stilgelegd worden en een nieuwe gunning uitgeschreven worden. De nieuwe gunningsprocedure is nu afgelopen en in december kunnen de ontruimingen op de begraafplaatsen wellicht opnieuw van start gaan.

“Deze zomer stond een grote ontruimingsprocedure gepland in de maanden juli en augustus. Voor de ontruiming werd een gunning uitgeschreven en in voorbereiding van de volledige ontruiming door het gespecialiseerd bedrijf, werden op de begraafplaatsen in Iddergem en Welle de zerken van de te ontruimen graven weggenomen door onze eigen diensten”, vertelt burgemeester Jo Fonck.

Burgemeester Fonck gaat verder: “Toen we van start wouden gaan met de effectieve ontruiming, diende één bedrijf aan wie niet gegund werd en dat zich benadeeld voelde, een klacht in tegen de gunningsprocedure. Hierdoor werd de ontruimingsprocedure stilgelegd en moest er een nieuwe gunningsprocedure uitgeschreven worden. Op dat moment beslisten we ook om de zerken in Denderleeuw voorlopig niet weg te laten nemen door onze eigen diensten.”

“Na een nieuwe gunningsprocedure kwam opnieuw dezelfde inschrijver als voordeligste uit de bus. Enorm spijtig, want hierdoor hebben we veel tijd verloren. De zerken en gedenkstenen in Denderleeuw kunnen voorlopig niet weggenomen worden, omdat door het regenachtige herfstweer de bodem nog meer schade kan oplopen. We mikken dan ook op december om de ontruimingen opnieuw van start te laten gaan. We zijn er ons van bewust dat, met Allerheiligen in het achterhoofd, de begraafplaatsen door deze spijtige situatie niet de aanblik zullen hebben die we gewoon zijn. Onze diensten zullen echter al het mogelijk doen om het bezoek aan de begraafplaatsen voor de nabestaanden zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zal er, zoals altijd, nog steeds de mogelijkheid zijn om een bloemetje te plaatsen op de te verwijderen zerken”, besluit burgemeester Fonck.

 

Foto: UitvaartVlaanderen