Op zoek naar het nut van de plantenbak in Welle

De inwoners van Welle hebben het al vervloekt. En zowat iedereen die het Hoogsteenveld verlaat richting Drieselken vraagt zich af wat het er staat te doen: een plantenbak midden op het rijvak, onduidelijke signalisatie en dat alles juist voor een bocht. Ongevallen gegarandeerd zou je denken.

 

Eén doel heeft het ontmoetingsplein al bereikt: er wordt over gepraat op sociale media, op straat en in de winkel… maar niet bepaald positief.

 

Het is nog steeds gissen naar het doel van deze plantenbak. Automobilisten die het Hoogsteenveld verlaten richting Drieselken zijn verplicht om net voor de bocht van rijstrook te veranderen om daarna hun weg verder te zetten. Laat net op dat punt het verkeer van de Kattestraat en het Drieselken samenkomen en je weet dat het vroeg of laat ‘prijs is’.

 

Voorspeld door velen, genegeerd door anderen, maar op 30 december was het dan zo ver: het eerste ongeval. Signalisatie stukgereden samen met ongetwijfeld schade aan de auto die deze onvoorziene, niet verlichte constructie duidelijk niet op zijn weg had verwacht.

 

Er werd in allerijl een nadarhek met 2 knipperlichten geplaatst, maar de situatie blijft – zeker met het vriesweer en de dichte mist van de afgelopen dagen – op zijn minst gevaarlijk te noemen.

 

Tot nu toe was de schade enkel stoffelijk, maar het hoeft geen betoog dat het een kwestie van tijd is voor er een ongeval met lichamelijke schade zal gebeuren. De vraag is of deze constructie door de dames en heren politici pas dan in vraag gaat gesteld worden.

 

Koen De Samblanx zei via sociale media: “omwonenden en al diegenen die er dagelijks passeren zijn het erover eens: het is een ramp. Iedereen kan al eens een foute inschatting maken, de politiek dus ook. Maar weet je wat je een goede politieker maakt? Luisteren naar het volk, bekennen dat je fout zat en deze fout asap recht zetten”.

 

Los van de plantenbak in Welle werd er een soortgelijke pestconstructie geplaatst bij het afdalen van de nieuwe Kemelbrug richting Rodenbachstraat. Ook daar werd het paaltje al omvergereden maar werd dit door de bevoegde diensten vervangen.

 

Het schepencollege zou zich volgens burgemeester Jo Fonck vandaag over de plantenbak ter hoogte van Hoogsteenveld / Drieselken buigen.

 

Update: op het schepencollege werd beslist dat de plantenbak, die als verkeersremmer diende, zal worden afgebroken en het wegdek in de originele staat zal hersteld worden.

Op kosten van de gemeenschap; zoals de creatie ervan.