NieuwsPolitiek

Open VLD bouwt aan nieuw bestuur

Het zit er bovenarms op tussen voormalig Open VLD gemeenteraadslid Guy Van Dalem en huidig LvB gemeenteraadslid Els Cosyns. Els Cosyns staat momenteel op de 10de opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement bij Open VLD en dat is niet naar de zin van Van Dalem. “Els Cosyns is het noodzakelijke hulpje zonder inspraak” fulmineert Van Dalem “Het is van begin vorig jaar geleden dat iemand van de lokale Open VLD nog iets van haar gehoord heeft, laat staan dat we haar gezien hebben” zegt Guy Van Dalem “hierdoor verschijnt het deur-aan-deurblad van de lokale Open VLD niet meer, werd de nieuwjaarsdrink geschrapt en zal er ook geen eetfestijn worden georganiseerd.”

 

Communicatielijnen doorgesneden.

 

Els Cosyns reageert op haar beurt door te stellen dat het niet haar verantwoordelijkheid is “Mijnheer Van Dalem zou moeten weten hoe de lokale werking van het huidige Open VLD bestuur in elkaar zit. Er werd de afgelopen jaren heel wat imagoschade aangericht en ik zal mij ten gepaste tijde wel inzetten om de ravage en het ware kerkhof op te kuisen.” Dat er in het nieuwe bestuur geen plaats meer zal zijn voor de clan Eeman – Van Dalem wil Cosyns niet gezegd hebben. “Zolang er geen nieuw bestuur is samengesteld doe ik hierover geen uitspraken.”

 

Geflopte LvB project.

 

Het is nu al duidelijk dat er geen vervolg meer zal komen aan het LvB project, waaraan SPA en Open VLD deelnamen bij de recente gemeenteraadsverkiezingen. Wel valt te horen dat SPA en de “nieuwe” Open VLD als bevoorrechte partners naar de verkiezingen in 2024 zouden trekken. “De verkiezingsuitslag is enorm hard aangekomen bij de LvB’ers” zegt een ingewijde “naarmate de verkiezingscampagne op zijn einde liep werd er door bepaalde prominente figuren gewaarschuwd dat water en olie niet te mengen zijn, socialisten op een liberale lijst of liberalen op een socialistische lijst: dat werkt gewoon niet en wij zijn daar enorm hard voor afgestraft. Wij hebben onze ideologie verloochend én de verkiezingen verloren, een bittere pil”

 

Open VLD nationaal hakt knoop binnenkort door.

 

Het nationale Open VLD-bestuur zal na de verkiezingen een poging ondernemen om de puinhoop in Denderleeuw op te lossen. Maar dat zal geen eenvoudige klus zijn. Ondertussen bouwen enkele liberale ex-LVB’ers aan een nieuw Open VLD bestuur voor Denderleeuw.

 

© KvD