Nieuws

OPINIE: Carnaval én Circus in Denderleeuw

Dit weekend viert Denderleeuw carnaval. Politici van de meerderheid zullen arm in arm door de straten trekken en breed glimlachend poseren voor kiekjes langsheen het parcours.  Heel fijn en het brengt de lokale politiek nog dichter bij de mensen. Nobel!

 

Al kan je je de vraag stellen of carnaval in Denderleeuw niet verdacht veel lijkt op het dagelijkse politieke discours. Zelfspot is de dames en heren politici immers niet vreemd. Bij de CD&V verwijst men zelf naar hun onkunde in onder andere het dossier rond het “Drieselken”, al wordt de zwartepiet fijntjes doorgeschoven naar de oppositie (N-VA, Vlaams Belang, ex-N-VA, DVD, ex-DVD, Plus en Open-VLD) met de redenering dat (en ik citeer de webstek van CD&V Denderleeuw) “dit punt met eenparigheid van stemmen 25/25 werd goedgekeurd”.  In die eenparigheid zit – voor de lezer van dit opiniestuk die correct geïnformeerd wil worden – ook CD&V en SP.A. Dan gaan we het niet over bevoegdheden hebben, want van zodra ik namen noem krijgt de hoofdredacteur boze telefoontjes en e-mails.  Dus Nico, bij deze alvast mijn excuses.

 

En met dit opiniestuk kom ik ook tegemoet aan een vraag van CD&V Denderleeuw om de waarheid omtrent dit dossier via sociale media te helpen verspreiden. Bij deze en zonder dank!

 

Het viel mij trouwens op bij het lezen van het artikel over het Drieselken dat op de website van CD&V Denderleeuw de collega´s van Open-VLD niet als oppositie aanzien worden. Zit er een huwelijk aan te komen?

 

Misschien moet ik mijn visie wel herzien… 

 

In Denderleeuw is het niet alle dagen carnaval. Het is er eerder een circus.  Ik kreeg enkele weken geleden een filmpje doorgestuurd van één of andere gemeenteraad. Gefilmd door iemand die een standbeeld verdient, want een persoon tot nog helemaal bij zijn zinnen is neemt geen plaats in de bezoekerstribune.  

 

Een lid van de oppositie nam het woord, begon te roepen en opende zowaar een frontale aanval op enkele leden van de meerderheid.  Tot groot jolijt van enkele andere leden van de gemeenteraad dewelke zowaar olie op het vuur gooide.  Beschamende vertoning.  

 

Het filmen stopte abrupt op vraag van iemand die aan het hoofd van de tafel zat.  Ik kan me voorstellen dat je zo’n beelden liever niet op sociale media ziet opduiken.

 

 

Tot de volgende, geniet van carnaval en het circus!
Luk.

 

Luk heeft sinds kort zijn eigen Facebook pagina.  Je kan ze hier terugvinden.
De opiniestukken vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.