Nieuws

OPINIE: Op naar de 20.000

Denderleeuw zit op een zucht van 20.000 inwoners. Een natte droom voor bepaalde politici wiens loon flink zal stijgen, een nachtmerrie voor menig inwoner.

 

Want die 20.000 inwoners moet je ergens kwijt kunnen. Hoogbouw en verkavelingen waar de bewoners niet meer ruimte hebben dan legbatterijkippen. En gelukkig hebben deze kippen geen auto want bij de talloze appartementen en verkavelingen heeft men het aantal auto’s per wooneenheid serieus onderschat met alle overlast van dien.

 

Niet iedereen heeft het geluk om een stukje grond te kopen in een socialistische euh sociale verkaveling en daar een nieuwbouw op neer te poten.

 

Het is dus toeval dat zowel jullie burgemeester Jo Fonck (SP.A) als schepen Sofie Renders (CD&V) en Yves De Smet (SP.A) het geluk gehad hebben om in of rond Liefkenshage te bouwen. De burgervader zijn stulpje staat zowaar op 2 loten als ik goed geïnformeerd ben. En ook dat van Yves De Smet is vrij ruim bemeten. Het zal wel toeval zijn dat beide heren tot de lokale SP.A behoren.

 

Sire, er zijn geen echte socialisten meer! Zou het dan toch waar zijn dat Denderleeuw het Charleroi aan de Dender is?

 

We kunnen concluderen dat iedereen (behalve de dames en heren politici) kleiner moet gaan wonen. Mooi voorbeeld zijn de recent afgewerkte appartementen op de hoek van de Spoorweglaan. Daar werd zelfs het voetpad ingepalmd door privéparkeerstroken mét parkeerbeugel. Ook de verkavelingen zijn al niet veel beter, ik heb enorm veel vrienden en kennissen wonen in Bloemendaal en ze klagen steen en been: privacy door het niveauverschil, veel te smalle straten, gebrek aan parkeerplaatsen,…

 

Jan De Nul van CD&V mag zijn Calimero-hoed al opzetten: ook dit zal wel de fout zijn van de andere politici.

 

Je kan natuurlijk ‘vluchten’ of ‘ontvluchten’. Uitwaaien aan zee of in Cadzand om even de drukte van de gemeente te ontlopen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

 

Jullie zullen het er moeten mee doen beste inwoner. Wij in Liedekerke hebben nog een 7.000 inwoners te gaan voor we aan 20.000 inwoners zitten…

 

Sterkte en… tot de volgende!

Luk.

 

Luk heeft sinds kort zijn eigen Facebook pagina.  Je kan ze hier terugvinden.
De opiniestukken vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.