Nieuws

Oplossing in zicht voor parkeerdruk Spoorweglaan?

Dat het voor bezoekers of bewoners van de Spoorweglaan soms minutenlang zoeken naar een parkeerplekje is kon buurtbewoner en gemeenteraadslid Kristof Slagmulder van Vlaams Belang al verschillende keren zelf ondervinden.

 

Boosdoener zijn de plusminus 36 zelfstandigenkaarten (parkeerkaarten) die, aan het gemeentepersoneel die in het Huis van het Kind werken, werden uitgedeeld.  Dit type parkeerkaart is normaal gezien enkel voorzien voor zelfstandigen.

 

Het Vlaams Belang kaartte de wildgroei van de parkeerkaarten aan en vroeg aan het schepencollege op de gemeenteraad van december om de situatie eens te bekijken. Kristof Slagmulder: “Onze fractie stelde concreet voor om een aantal parkeerplaatsen voor het personeel te voorzien op de pendelparking in de Spoorweglaan omdat er van maandag tot en met vrijdag toch heel wat parkeerplaatsen vrij zijn. De parking staat in deze straat tijdens de weekdagen toch slechts halfvol”.

 

Blijkbaar viel de vraag van Slagmulder niet in dovemansoren: “Het gemeentebestuur liet weten dat er in de toekomst 10 parkeerplaatsen op de pendelparking zullen worden voorzien voor het gemeentepersoneel van de kinderopvang dat dagelijks aanwezig moet zijn, 6 kaarten van het type ´zelfstandigen´ zullen voorzien worden voor dokters en verplegersv van Kind en Gezin.  De 17 personeelsleden die slechts 1 à 2 keer in de maand in het Huis van het Kind moeten zijn voor minder dan 2 uur zullen de gewone blauwe kaart moeten gebruiken” besluit Slagmulder.