Opnieuw drugsspuiten gevonden

Voor de tweede keer in een week tijd zijn gebruikte drugsspuiten aangetroffen langs de openbare weg in Denderleeuw. Het Vlaams Belang kreeg foto´s doorgestuurd van een ongeruste buurtbewoner. Die had de gebruikte spuiten zien liggen onder een struik op het kruispunt van de Stationstraat en de De Nayerstraat. Eerder deze week werden ook al een 15-tal spuiten gevonden in de Roelandsbaan in Iddergem.

 

Het Vlaams Belang heeft telkens de politie op de hoogte gebracht en heeft gisteren een mondelinge vraag ingediend voor de politieraad en de gemeenteraad van volgende week. De partij wil van de politie en de burgemeester weten hoeveel spuiten er de voorbije vijf jaar in onze politiezone werden gevonden? Werd er telkens een PV opgesteld? Zijn er recente controles gebeurd en welke preventieve/repressieve maatregelen zullen de de politie en het gemeentebestuur nemen om deze problematiek aan te pakken.

 

Volgens het Vlaams Belang moet deze problematiek nauwgezet opgevolgd worden. Stel je maar eens voor dat bijvoorbeeld een kind zich prikt aan zo´n spuit. De gevolgen zouden dramatisch kunnen zijn. Rondslingerde spuiten kunnen niet door de beugel en dit moet dan ook streng aangepakt worden. Ons motto is: ´Drugs, trap er niet in!´ Helaas kan dat momenteel in Denderleeuw zowel letterlijk als figuurlijk gebeuren.

 

Ingestuurd door Kristof Slagmulder
Foto: Facebook