NieuwsSport

Opnieuw winst voor FC Dender

Zaterdagavond 5/9 stond FC Dender op verplaatsing tegen SV Temse.

Het was op voorhand geweten dat het tegen Temse geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

Ook moest Dender Kevin Nicaise missen die verplichtingen had in de Africa Cup. Hij werd vervangen door Nicolas Bodart.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Temse op de counter ging loeren.

Door de vijfmansdefensie ven Temse kon Dender in de eerste helft het heft in eigen handen nemen. Zij kregen dan ook de beste kansen. Op het halfuur kon Dender de 0-1 tegen de netten koppen. Echter zag de scheidsrechter, in een onschuldig kopduel, een fout van Casagolda. Goal afgekeurd en het bleef dus tot de rust 0-0.

De tweede helft begon Temse met een doelpunt. Na 6 minuten kon Glouftsis de 1-0 op het bord zetten na een voorzet vanop links…

Dender moest dus op zoek naar de gelijkmaker.

FC bleef niet bij de pakken zitten en het creëerde de ene kans na de andere. Maar zonder succes.

Het is wachten tot de slotminuten op de gelijkmaker. Met nog 3 minuten te gaan kon Mehdi Terki ,met een onhoudbare loeier van buiten de 16m, gelijkmaken.

Met de verschillende kansen en een gelijkmaker in de laatste minuten liet Dender het hoofd niet hangen en gingen alsnog op zoek naar het winnende doelpunt.

In de allerlaatste minuut gingen de Dender supporters volledig uit hun dak toen Lapage de winning goal voorbij de Temse doelman kon jagen.

Een verdiende overwinning dus voor FC Dender…..

Eindstand SV Temse – FC Dender : 1 – 2