Nieuws

Participatiemoment voor Vrijetijdshuis Denderleeuw

Het Vrijetijdshuis wordt één van de aantrekkingspolen voor het nieuwe dorpscentrum van Denderleeuw. Nu het eerste ontwerp door het Gentse ontwerpbureau Juxta klaar is, wordt het tijd om naar de ideeën te polsen van de inwoners. Wie graag meedenkt over het nieuwe gebouw, kan zich inschrijven voor een participatiemoment op donderdag 26 augustus.

“Het Vrijetijdshuis wordt sowieso een open huis waar elke inwoner zich thuis voelt, graag wil zijn en dingen kan beleven. Het ontwerp van Juxta sluit hier al perfect op aan. Het Gentse ontwerpbureau Juxta creëerde in hun ontwerp een open gebouw met veel licht, een intiemere ondergrondse verdieping, een leescafé met aangename buitenruimte, een leestrap en nog veel meer. Het gebouw wordt een echte belevingsruimte waar je gezellig kan vertoeven, nieuwe dingen kan ontdekken en waar je terecht kan met vragen rond vrijetijdsbesteding”, vertelt Alberic Sergooris, schepen van Cultuur en Bibliotheek.

“Dit eerste ontwerpvoorstel werd ondertussen voorgesteld aan de leden van de gemeenteraad, het gemeentepersoneel, de omwonenden van het Vrijetijdshuis, het Vrijetijdsforum en de deelnemers van het eerste participatietraject. Dat traject gaat nu verder. Op donderdag 26 augustus, om 19 uur organiseren we samen met de architecten een workshop waarbij we geïnteresseerde burgers het ontwerp voorstellen en hen een stem geven in de inrichting van de site”, zegt schepen Jan De Nul.

“Na een inleidende presentatie volgt er een rondleiding in het huidige gebouw, site Triolet, waarna we alle input van de aanwezigen verzamelen. De ontwerpers zullen alle reacties meenemen en tegen eind dit jaar een volledig en definitief ontwerp uitwerken. Het is echt de bedoeling dat inwoners met een boon voor vrije tijd en de bibliotheek, zowel jong als oud, zich op die avond uitspreken”, besluit schepen Alberic Sergooris.

“Het Vrijetijdshuis is een eerste stap richting een bruisende en levendige dorpskern waar het aangenaam vertoeven is en waar een aantal functies zoals open ruimte, dienstverlening en ontspanning een plaats kunnen vinden. Participatie bij zo’n project, dat een impact heeft op zowel de dienstverlening als het uitzicht van onze gemeente, vinden we bijzonder belangrijk”, zegt schepen voor Organisatie, Andy Depetter.

Door corona kan deelnemen aan de participatieavond van donderdag 26 augustus om 19 uur enkel na inschrijving. Inschrijven kan door op de website van de gemeente het online inschrijvingsformulier in te vullen.