Nieuws

Pikkeling komt naar Hof ten Henne op 31 juli

Maandag 31 juli zakt het folklorefestival de ‘Pikkeling’ opnieuw af naar Hof ten Henne. Geniet mee van gratis optredens boordevol traditionele volksdans en -muziek uit Mexico, Litouwen en Indonesië. Dit folkloristisch oogstfeest brengt gegarandeerd een wervelend en kleurrijk totaalspektakel met een prachtig dansprogramma vanaf 20 uur.

“Lokaal Bestuur Denderleeuw zorgt voor folklore en beleving, met optredens en animatie in openlucht tijdens dit eendaags folklorefeest. Denderleeuwenaren zullen kunnen genieten van optredens boordevol zang, dans en folklore uit verschillende hoeken van de wereld. Kom de (vakantie)sfeer opsnuiven en voel je opgenomen in de wondere wereld van andere culturen. Geniet volop van de internationale klanken, kleuren en geuren in je eigen dorp. VVV De Faluintjesstreek vzw zorgt naar goede gewoonte voor de podiumanimatie en Hof ten Henne voor de prachtige locatie. De Pikkeling is bovendien gratis toegankelijk en groot en klein zal er zijn gading vinden in de optredens of kinderanimatie”, zegt schepen voor Erfgoed Jan De Nul.

“Er treden dit jaar drie internationale folkloristische dans- en muziekgroepen op: Vallarta Azteca uit Mexico, Assamblis Sviesa uit Litouwen en Jakarta Musical Production uit Indonesië. Tijdens hun optreden nemen de buitenlandse groepen het publiek mee op reis door hun land”, zegt schepen voor Feestelijkheden Marnick Vaeyens.

“De ‘Grupo Folclorico Vallarta Azteca’ uit Mexico brengt de zonnige, temperamentvolle Zuid-Amerikaanse sfeer naar Hof ten Henne. Verwacht je aan een levendige show, met opzwepende Mexicaanse muziek en dansers in vol ornaat. De Litouwse groep ‘Ansamblis Šviesa’ brengt een sprookjesachtig spektakel waarbij je spontaan wil meeklappen op het ritme. Op de melodieuze tonen van het live orkest worden zeer elegante, dynamische dansen gebracht. Je komt haast ogen tekort om de snelle bewegingen van de Litouwse volksdansgroep te volgen! ‘Jakarta Musical Production’ brengt de cultuur en gewoonten van Indonesië tot uiting in deze euforische voorstelling: een combinatie van gracieuze dans en traditionele muziek. Let zeker ook op de indrukwekkende kostuums van de groepen en geef je ogen de kost”, zegt schepen De Nul.

Hof ten Henne van 20 tot 23 uur

“K.H. De Dendergalm verzorgt de bar voor wie dorst krijgt. Voor wie honger heeft, zijn er heerlijke gourmetburgers, frietjes en meer te verkrijgen. Voor de zoetekauwen zijn er ambachtelijke hoeveijsjes te verkrijgen van Hof Ten Henne in allerlei smaken. Dit wil je niet missen! Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel of wagen aan een kindvriendelijk spelletje ‘bijlgooien'”, zegt schepen Vaeyens.
“Deze editie vindt opnieuw plaats in Hof ten Henne bij de famillie Buydens”, gaat schepen Vaeyens verder. “Hun erf is er de ideale plek voor want je waant je er in vakantiesfeer en kan er naar hartenlust genieten van de mooie optredens. Zeg nu zelf, welke plek is er beter om de oogst te vieren dan een plek waar lokale streekproducten gemaakt worden.”

Meer info vind je op www.uitindenderleeuw.be of op de website van Denderleeuw. Omdat er weinig parkeermogelijkheden zijn, wordt aangeraden om met de fiets of te voet te komen.