Nieuws

Pikkeling strijkt neer op Hof Ten Henne in Iddergem

De Pikkeling zakt op maandag 1 augustus met een folkloristisch dansprogramma af naar het Hof ten Henne in Iddergem. Voor het spektakel zorgen groepen uit Servië, Schotland, Argentinië én… Denderhoutem.

 

De Pikkeling is ondertussen al een vaste waarde in de jaarlijkse zomerprogrammatie. ´Het kleurrijk en wervelend spektakel, de internationale klanken en de gezellige sfeer worden hier dan ook telkens bijzonder gesmaakt´, vertelt cultuurschepen Alberic Sergooris. ´En ook dit jaar pakt de Pikkeling uit met een fantastisch folkloristisch dansprogramma.´

 

Het Servische ensemble Splet brengt traditionele dansen en liederen. In combinatie met hun aanstekelijke enthousiasme en enorme energie laten ze een beklijvende indruk na.

Tango, traditionele volksdansen en malambo (tapdans van rond 1600) met een orkest van gitaren, violen, drums en contrabas: dat zijn de ingrediënten van de Argentijnse Compania de Danza Lamarrupena.

De Schotse groep Edinburgh New Scotland Country Dancers brengt een variatie van dansstijlen: country, Highland, Ceilidh en tapdans. En daarbij nemen Schotse doedelzak, viool en accordeon uiteraard een prominente plaats in. Ook de kostuums mogen er zijn: ze variëren van traditioneel en authentiek tot een meer moderne en gestileerde stijl.

Flago Vlagkunst uit Denderhoutem brengt een modern en grensoverschrijdend vlaggenspektakel. Het vlagzwaaien wordt door moderne muziek ondersteund. De vlaggen zijn eigentijdser en louter esthetisch , ontworpen in functie van de bewegingen die men ermee uitvoert.

 

´De familie Buydens stelt opnieuw gastvrij het erf van het Hof Ten Henne in Iddergem open, een beter decor voor deze oogstfeesten kunnen we niet dromen´, weet schepen Sergooris. ´Een tip nog: vermijd parkeerproblemen en kom als het kan met de fiets. Wie toch met de auto komt, kan deze in Iddergem kwijt op een weide in de Kloosterstraat of in de omligggende straten.´