Plan jouw najaar in met De SchavUiT

Naar jaarlijkse gewoonte bundelt de dienst Vrije Tijd alle speel-, sport- en opvangaanbod voor kinderen en jongeren in de brochure “De SchavUiT”. Voor het aanbod van de kinderopvang en sportkampen van de herfstvakantie starten dit weekend de inschrijvingen.

De SchavUiT geeft onder meer een overzicht van alle sport- en jeugdactiviteiten die in het najaar georganiseerd worden in Denderleeuw. “Voor het najaar staat er weer heel wat op het programma. Zowel tijdens de schoolvakanties als daarbuiten bieden we telkens een ruime keuze aan activiteiten aan”, licht jeugdschepen Sofie Renders toe. “Voor het eerst worden er bijvoorbeeld ook kindervoorstellingen georganiseerd in zaal Den Breughel. Haal je agenda er dus bij en plan jouw najaarsactiviteiten alvast in.”

“De vele sportclubs en jeugdverenigingen uit de gemeente stellen in de SchavUiT ook hun werking voor”, aldus sportschepen Yves De Smet. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers staan deze verenigingen het hele jaar door garant voor een kwaliteitsvolle, boeiende en sportieve vrijetijdsinvulling. Onze sportdienst organiseert in de herfstvakantie opnieuw een kleuterkamp en adventure kamp voor kids. Inschrijven kan vanaf zaterdag 28 september om 10 uur.”

Verder vind je ook informatie over de buitenschoolse kinderopvang, de Academie voor Podiumkunsten, PISAD en jeugdopbouwwerk terug. Op het plannetje van Denderleeuw vind je makkelijk alle speel- en sportpleintjes in Denderleeuw terug, net als de locaties van de jeugdbewegingen en jeugdhuizen.

Haal ze in huis!

De SchavUiT najaar 2019 wordt altijd bij de start van het schooljaar via alle scholen verspreid.

Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in ’t Kasteeltje, sporthal Ottoy, het administratief centrum, de bibliotheek, het Huis van het Kind, ontmoetingshuis De Palaver en in het OCMW.

Een digitale versie vind je ook via de gemeentelijke website www.denderleeuw.be.