Politieke sprokkels in aanloop naar 14 oktober 2018

DenderleeuwOnline.be brengt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nieuwtjes of hardnekkige wandelgangengeruchten: zaken die nu misschien nog ontkend worden maar in oktober wel eens zouden kunnen uitkomen.

 

Initiatiefnemer Denderleeuw Positief naar LvB

Het lag in de lijn der verwachtingen. Mario Cobbaert die de afgelopen jaren in Spanje een B&B uit de grond trachtte te stampen keert kortelings terug naar Denderleeuw.  Er werd door een LvB kopstuk gepolst naar zijn politieke ambitie.  Op deze manier krijgt het oorspronkelijk gelanceerde ‘Denderleeuw Positief’ op Facebook plots een naar politiek smaakje.  Via social media post Mario ook regelmatig de banners van LvB.  Welke plaats Mario op de lijst krijgt is nog onbekend.

 

Exit Jürgen Ruysseveldt en Betty De Schampheleer

Onze redactie vernam op de Varkenskopverkoop in Iddergem het ongenoegen van gemeenteraadslid Betty De Schampheleer. Betty stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet langer kandidaat ‘of ik zou de 2de plaats op de lijst moeten krijgen’ liet ze optekenen.  Die 2de plaats op de lijst zou volgens onze bronnen naar iemand gaan met een Open-VLD-achtergrond. Zoals bekend werd gemaakt op het nieuwjaarsontbijt van LvB trekt Jo Fonck de lijst en zal Guy Valckenier lijstduwer zijn.

 

Opmerkelijker is de exit van Jürgen Ruysseveldt. Jürgen zou om persoonlijke redenen niet meer opkomen. Afhankelijk van de definitieve uitspraak van de Raad van State inzake de burgemeesterswissel zou de exit van Jürgen vroeger kunnen uitvallen. Als Jan De Dier (DVD) opnieuw burgemeester van Denderleeuw zou worden dan zou Jürgen zijn ontslag geven zodat Jo Fonck in het schepencollege kan blijven (niet als burgemeester maar als schepen). Of dit juridisch kan is een andere vraag. 

 

Broer en zus op zelfde lijst bij CD&V

Strikt juridisch kan het, maar eens ze beiden zouden verkozen worden stelt zich een probleem. Broer en zus Luc Van Der Hoeven en Marleen Van Der Hoeven komen op voor CD&V. Luc zou plaats nummer 5 op de lijst krijgen terwijl zus Marleen lijstduwer wordt.  De truck die Open-VLD in Denderleeuw jaren heeft toegepast wordt nu dus overgenomen door CD&V.

 

NDB©