Preventieve maatregel in GO! basisschool Atheneum Denderleeuw bewijst een goed initiatief te zijn

In samenspraak met het CLB en Scholengroep 19 ‘Dender’ heeft de Covid-19 testbus van het UZ Gent op donderdag 13 mei halt gehouden in GO! basisschool Atheneum Denderleeuw. De testbus werd preventief ingeschakeld om in kaart te brengen welke leerlingen er al dan niet besmet zijn.

Peter Van Hove, directeur GO! basisschool Atheneum Denderleeuw, blikt tevreden terug. “De massale opkomst van gisteren toont een grote solidariteit en verantwoordelijkheid binnen de school en wordt enorm geapprecieerd door ouders en personeelsleden.” In totaal hebben 8 extra leerlingen positief getest. Hierbij zijn 2 leerlingen van eenzelfde klas besmet, waardoor deze groep preventief in quarantaine gaat. De school telt nu dus 20 besmettingen, verspreid over verschillende klassen, op een totaal van 450 leerlingen en personeelsleden.

In overleg met de gemeente Denderleeuw, het CLB en de scholengroep, is besloten dat maandag de lessen gewoon doorgaan, uiteraard met verhoogde waakzaamheid. Contacten dienen streng beperkt te worden. Er moet bewust worden ingezet op het respecteren van de bubbels. Daarbovenop mogen zowel de hoogrisicocontacten als de laagrisicocontacten niet deelnemen aan hobby’s, bezoeken aan familie en/of vrienden,… en dit tot en met 25 mei. Leerlingen die in quarantaine zitten, dienen deze uit te doen of een tweede negatieve test voor te leggen vooraleer ze terug naar school mogen.

“We wensen het CLB, het personeel van UZ Gent en GO! basisschool Atheneum Denderleeuw, net als de ouders en leerlingen, hartelijk te bedanken voor het snel schakelen en de volgehouden inspanningen”, aldus Céline Hertecant, communicatieverantwoordelijke van de scholengroep.

Het aantal positieve besmettingen op GO! basisschool Atheneum Denderleeuw is een weerspiegeling van wat zich op gemeentelijk niveau voordoet. “De laatste weken ging het aantal besmettingen in Denderleeuw opnieuw de hoogte in. De laatste 7 dagen zelfs met 57 nieuwe gevallen, vooral bij veertigers en hun kinderen, jonge gezinnen dus”, vertelt burgemeester Jo Fonck. “Onze scholen, onze verenigingen, onze ondernemers doen er alles aan om de coronarichtlijnen goed op te volgen. En dat vragen we ook aan al onze inwoners. Verhoogde waakzaamheid en bijzondere aandacht voor het naleven van de maatregelen binnen de gemeente blijven essentieel. Het is en blijft belangrijk om samen vol te houden.