Nieuws

Prijzenpot van 1.000 euro tijdens Maand van de Markt in Denderleeuw

Met de slogan ‘markt, een feest voor je zintuigen’ organiseren de vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Federatie Ambulante Handel samen met de Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook Denderleeuw, tijdens de maand april de ‘Maand van de Markt’. De provincie Oost-Vlaanderen voorziet een algemene prijzenpot. Lokaal Bestuur Denderleeuw vult aan met waarde- en Denderleeuwbonnen voor een totale waarde van 1.000 euro.

“Van 1 tot en met 30 april is het Maand van de Markt”, zegt schepen Andy Depetter. “De maand april staat dus volledig in het teken van de markt. De campagne tracht iedereen te overtuigen lokale markten een bezoekje te brengen en te proeven van de sfeer en beleving op en rond de markt. Bovendien is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met de kwaliteit, diversiteit en versheid en een korter handelsproces.”

“Het spreekt voor zich dat je kan deelnemen tijdens onze wekelijkse markten op donderdag in Welle of vrijdag in Denderleeuw. Net zoals vorig jaar doet ook de Boerenmarkt in Hof ten Henne mee aan Maand van de Markt. Een ideaal voorbeeld van korte keten. Rechtstreeks vanop de boerderij in de winkeltas. Afsluiten doen we met de Bloemenmarkt waarvan binnenkort het programma zal worden bekendgemaakt.”

Wedstrijd

“Om de campagne in de verf te zetten en zoveel mogelijk mensen te stimuleren de markt te bezoeken, kan je deelnemen aan de wedstrijd en misschien val jij wel in de prijzen dankzij één van jouw marktbezoeken”, vervolledigt schepen van Lokale Economie Jan De Nul. “Bij elke aankoop op de markt krijgen de bezoekers een deelnamekaart. Deze kunnen ze ter plekke in een wedstrijddoos deponeren. Elke deelnamekaart is een kans op één van de prijzen uit de prijzenpot van de Provincie Oost-Vlaanderen.”

“Hoe meer aankopen, hoe meer kansen dus! Om onze lokale markten nog meer te ondersteunen vult Denderleeuw die prijzenpot aan met extra waarde- en Denderleeuwbonnen voor in totaal maar liefst 1.000 euro. Zo zitten er twintig Denderleeuwbonnen met een waarde van 25 euro in de prijzenpot en maak je ook kans op één van de vijftig marktwaardebonnen van tien euro. Mooi meegenomen toch? Dat is nu eens het perfecte voorbeeld van het nuttige, je boodschappen, aan het aangename koppelen”, besluit De Nul.

Animatie

“De start van de Maand van de Markt is op 1 april, en neen dat is geen grapje”, lacht schepen Sofie Renders. “1 april is meteen ook de start van de paasvakantie. Geen vakantie gepland? Wij brengen het vakantiegevoel naar de markt. Op donderdag 6 en 13 april kan je tijdens de wekelijkse markt in Welle je fiets, volledig kosteloos, laten labelen tussen 9 en 11.30 uur door onze gemeenschapswachten.”

“We zetten het verlof in met een workshop ballonplooien door het theatergezelschap ‘Kip van Troje’. Op donderdag 6 april leren ze jou tussen 9.30 en 11.30 uur de kneepjes van het ballonplooien in Welle. De paasvakantie sluiten we af met Dag van de Markt op donderdag 13 april”, gaat Renders verder. “We voorzien dan een extraatje voor onze jonge marktbezoekers in Welle. Van 9 tot 11 uur zal er een grimestand aanwezig zijn. Waar zowel onze jonge als iets oudere marktgangers zich kunnen laten omtoveren tot een prinses, vlinder, tijger, … noem maar op.”

Lokale markten

• de donderdagmarkt in Welle op 6, 13, 20 en 27 april
• de vrijdagmarkt op het Dorp van Denderleeuw op 7, 14, 21 en 28 april
• de Boerenmarkt in Hof ten Henne op zondag 2, 9, 16, 23 en 30 april
• de Bloemenmarkt op het Dorp van Denderleeuw op zondag 30 april van 9 tot 16 uur