Profploeg en Lokaal Bestuur Denderleeuw buigen zich over invulling handelspand in de stationsbuurt

Denderleeuw zet volop in op het versterken van haar winkelkernen. Lokaal bestuur Denderleeuw sloeg de handen in elkaar met de Profploeg om een invulling te geven aan het aangekocht pand in de Stationsstraat 33-35.

“Bouwen aan buurten is één van onze beleidsdoelstellingen in ons meerjarenplan en het aanpakken van leegstand valt hier ook onder. Door het vernieuwen van de openbare ruimte en te werken aan een economische heropleving van de stationsbuurt, werken we stap voor stap aan de opwaardering van deze buurt. We willen ervoor zorgen dat het hier fijn is om te leven én te ondernemen”, vertelt burgemeester Jo Fonck.

Schepen van Lokale Economie Jan De Nul vervolgt: “Als je weet dat 1 op 10 handelspanden in Vlaanderen leeg staat, dan is het hoog tijd om dit probleem aan te pakken. In Denderleeuw doen we dat samen met de Profploeg, een initiatief van Vlaams minister Crevits en Vlaio. De Profploeg, een team van 10 experten uit Vlaamse bedrijven, zoekt samen met ons een invulling voor het leegstaande handelspand in de Stationsstraat 33-35, aangekocht door de gemeente. Op 16 mei bracht Hilde Crevits een bezoek aan de panden samen met de Profploeg. Momenteel zitten we volop in de denkfase om de bestemming van het gebouw concreet uit te werken.”

“Eén van de mogelijke pistes is de combinatie van een handelsactiviteit in het pand naast de creatie van woongelegenheden. Maar ook invulling met een pop-up formule behoort tot de mogelijkheden. In de komende maanden zullen we, samen met de Profploeg, een concreet plan van aanpak uitstippelen en vastleggen waar we naartoe willen. Momenteel moeten er nog een aantal losse eindjes aan mekaar geknoopt worden, zoals bijvoorbeeld het financiële plaatje. Maar we zijn ervan overtuigd dat een goed doordachte invulling van dit pand zal bijdragen aan de opwaardering en de dynamiek van de stationsbuurt.”