Nieuws

Project Jong-Leren van start

Het Huis van het Kind is van start gegaan met een nieuw project, Jong-Leren, om kinderen uit kwetsbare gezinnen extra na-schoolse ondersteuning te geven.

 

Hiervoor gingen ze een kleine 3 maand geleden al op zoek naar vrijwilligers.

 

Vrijwilligers moesten 18 jaar of ouder zijn, graag met kinderen omgaan en zich 1 keer in de week kunnen vrijmaken om bij de kinderen aan huis te gaan. Daar is het dan de bedoeling dat ze samen met het kind hun huiswerk maken en dit op een speelse manier. In de meeste gevallen krijgen kinderen hulp bij het huiswerk van ouders of familieleden. Om heel uiteenlopende redenen kan het voor sommige ouders moeilijk zijn om na de schooluren die extra schoolse ondersteuning te geven. De vrijwilligers konden zowel studenten of mensen zijn met of zonder kinderen of kleinkinderen.

Na de oproep van Nele, die dit project trekt, zijn er 11 vrijwilligers die meewerken aan dit project.

 

Jong-Leren werkt samen met de 5 Denderleeuwse basisscholen. Het zijn ook de basisscholen zelf die de leerlingen selecteren die in aanmerking komen voor dit project. Deze leerlingen komen uit de 3de kleuterklas, eerste en tweede leerjaar.

 

"Gezien we nu maar met 11 vrijwilligers zijn kunnen we ook maar een beperkt aantal kinderen helpen en begeleiden" zegt Nele. "Wij hopen natuurlijk dat we naar de toekomst toe ons aantal kunnen uitbouwen en zo een groter aantal kinderen kunnen helpen en begeleiden. Om onze vrijwilligers optimaal voor te bereiden krijgen ze een basisvorming, een startpakket en komen we op regelmatige basis samen met de vrijwilligers om elkaars ervaringen uit te wisselen" vervolgt Nele. "Zo gaan de vrijwilligers gebruik maken van heen- en weerschriftjes die dan aan de leerkracht in de school worden afgegeven door de leerling. Zo kan de juf of meester ook op de hoogte blijven van de evolutie."

 

De Brabanter Nico©