Nieuws

Project Speelplein Deluxe wil speelplaatsen vergroenen

Op dinsdag 27 september organiseert de gemeente Denderleeuw in samenwerking met MOS (Milieuzorg Op School) Oost-Vlaanderen een inspiratietour voor alle Denderleeuwse basisscholen.

 

Dit als kick-off voor het project ‘Speelplaats Deluxe’ met als doel alle speelplaatsen van Denderleeuw op 4 schooljaren tijd te vergroenen en avontuurlijker te maken.

 

´Dit project kadert binnen de gemeentelijke visie op speel- en ontmoetingsruimten in Denderleeuw´, zegt Sofie Renders.

´Speelplaatsen zijn belangrijke speel- en leerplekken voor onze opgroeiende kinderen, waar zij veel tijd in doorbrengen. Vandaag zien we dat de meeste speelplaatsen er nogal grijs en eentonig uitzien, maar dat willen we – samen met de scholen – aanpakken. Door het werken met verschillende zones, veel groen en natuurlijke speelelementen, willen we echte make-overs realiseren.´

 

Jürgen Ruysseveldt gaat verder ´In een traject van 2 schooljaren zullen leerlingen, ouders en buurt betrokken worden om een visie op spelen te ontwikkelen en een ontwerp voor hun speelplaats te maken. Het échte werk, de make-over van de speelplaats gebeurt in het 2de schooljaar door de scholen, in samenwerking met de ouders, leerlingen en buurt. Om dit alles te realiseren krijgen de scholen subsidies van de gemeente.´

 

De inspiratietoer op dinsdag 27 september neemt de scholen mee langsheen 4 inspirerende locaties. In Wetteren en Sint-Amandsberg bezoekt de Denderleeuwse delegatie, met oa Nele De Cock, directies van 8 lagere scholen en leerkrachten, 2 basisscholen en 2 kinderdagverblijven. Vertrek is om 8.45 uur aan het gemeentehuis.

 

NDB©