Protest en Solidariteit

Gisteravond was er een protestactie van Vlaams Belang naar aanleiding van de 200 vluchtelingen die onderdak krijgen in leegstaand VDAB gebouw.

 

"We hebben dit allemaal op een zéér korte tijd moeten organiseren. Ondanks de korte tijd die we hadden ben ik zeer tevreden over de talrijke opkomst. " zegt Kristof Slagmulder.

 

Tijdens deze protestactie was er ook een tegenactie van ´Hart boven Hard´.

Een tiental mensen, waaronder Han Soete (PVDA), en leden van Groen stonden voor solidariteit in onze gemeente.

"Wij willen hier een signaal van solidariteit uitsturen. Ook willen we opkomen voor een Gastvrij Denderleeuw waar iedereen welkom is. Het is zo oneerlijk dat, wanneer bv iemand van vreemde origine iets verkeerd doet, deze onmiddellijk veroordeeld wordt door onze maatschappij en wanneer een Belg hetzelfde doet dit gewoon door de vingers wordt gezien."

"We zijn er van overtuigd dat mensen van vreemde origine veel liever in hun eigen land zouden wonen. Maar wanneer ze ginder geen kansen krijgen moeten ze wel ergens naartoe."

"Ook denken we dat mensen die hier vandaag protest voeren de eersten zullen zijn om te vluchten moesten ze in een land leven waar er oorlog en miserie is." klinkt het bij de mensen van Hart boven Hard.

 

Zij hadden ook panfletten met opschrift "Wir schaffen das", de woorden van Angela Merkel, wat betekent "Wij kunnen dit aan".

 

De Brabanter Nico©