Reactie Vlaams Belang op burgemeesterswissel

Burgemeester Jo Fonck is nog maar enkele uren burgemeester en de eerste reactie op de burgemeesterswissel is een feit.

Vlaams Belang is volgende mening toegedaan.

 

Naar aanleiding van de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd de Denderleeuwenaar ´verandering´ beloofd.

Hiervan hebben we in deze legislatuur nog niks gezien. Uiteindelijk was het beleidsplan van de N-VA-CD&V-Open Vld-coalitie op de meeste vlakken een verderzetting van het beleid in de vorige legislatuur. Echte (beloofde) fundamentele verandering kwam er dus niet.

 

Wil VB terug naar de toestand van enkele maanden geleden?

Nee, natuurlijk niet.

Want dit was een gevecht dat louter om de postjes ging en waarbij het algemeen belang ondergeschikt was aan het eigenbelang. Het is niet omdat we geen voorstander zijn van deze socialistische burgemeester dat we daarom terug willen gaan naar de toestand van enkele maanden geleden. Onze partij heeft gelukkig in deze legislatuur een aantal keren voor een doorbraak kunnen zorgen zodat er kon verder bestuurd worden. 

 

Nu wordt de klok definitief teruggedraaid. Jo Fonck heeft nu zijn slag thuis gehaald. De impasse van de voorbije maanden had maar 1 doel voor ogen: het in de wacht slepen van de burgemeesterssjerp. Al de rest was ondergeschikt.

 

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: Terug naar af. Het laatste wat Denderleeuw nu nodig heeft is een socialistische burgemeester. Momenteel is reeds meer dan 13% van de Denderleeuwse bevolking van vreemde origine. Wij vrezen dat het gepamper naar allochtonen toe en het opdringen van de multicultuur opnieuw zal toenemen. De aanzet werd hiertoe al enkele keren gegeven tijdens de voorbije gemeenteraden

 

Het Vlaams Belang hoopt alleszins dat de Denderleeuwenaar in 2018 een krachtig signaal geeft bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Onze gemeente heeft het niet verdiend om zo behandeld te worden zoals in deze legislatuur. Het Vlaams Belang wil een Vlaams, veilig en goed bestuurd Denderleeuw (6 jaar lang!). Voor onze partij zal dat de inzet worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

2013: Jo Fonck (uittredend) (sp.a),

2013: Jan De Dier (N-VA)

2015: Alberic Sergooris (CD&V)

2016: Jo Fonck (sp.a)

 

Denderleeuw krijgt zijn derde, of zelfs vierde, burgemeester op minder dan 4 jaar tijd.

 

Aldus Vlaams Belang gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

 

Bij deze verklaring hoorde ook een bijhorende cartoon.

 

De Brabanter Nico©