Reactie Vlaams Belang op recente politieke gebeurtenissen

In een reeks reacties over de recente politieke gebeurtenissen in Denderleeuw geven wij het woord aan Kristof Slagmulder van Vlaams Belang:

 

"Degenen die de gemeente maandenlang geblokkeerd hebben en de CD&V-schepenen die maandenlang niks gedaan hebben, maar wel telkens hun vette schepenwedde in ontvangst namen, belonen zichzelf nu met een nieuw schepenmandaat.

 

Van in het begin ging het bij sp.a en CD&V slechts over 3 zaken: postjes, postjes en nog eens postjes. Het eigenbelang heeft steeds geprimeerd op het algemeen belang.

 

Het Vlaams Belang stelt ook vast dat hoe minder stemmen je haalt, hoe meer kans je hebt om in Denderleeuw burgemeester te worden. De toekomstige burgemeester (CD&V) haalde… 470 stemmen (de huidige 766, de vorige 1.088 toen ze burgemeester werden)

 

Vlaams Belang zal tegen dit linkse bestuur alvast stevige oppositie voeren want de deuren zullen opnieuw wagenwijd opengezet worden voor nog meer vervreemding, nog meer verfransing, enz.

 

Onze fractie zal ook een aantal voorstellen opnieuw indienen zoals bvb. het opnieuw live uitzenden van de gemeenteraad via internet. We zijn ook benieuwd of het nieuwe schepencollege de bevoegdheid ´Vlaamse aangelegenheden´ zal behouden. Gezien de verfransing is dit dan ook zeker aangewezen."