NieuwsPolitiek

Reactie Vlaams Belang op slechte punten voor politiek Denderleeuw

Uit het gemeenterapport van Het Nieuwsblad bleek dat Denderleeuw brons haalt in de Vlaamse top 10 van onaangenaamste gemeenten. Na deze eerste negatieve beoordeling raakte ook bekend dat de huidige burgemeester op de eerste plaats staat in de top 10 van slechtste burgemeesters. Aldus gemeenterapport Het Nieuwsblad.

 

Voor het Vlaams Belang is dat niet verwonderlijk.

 

"De inwoners van Denderleeuw pikken het niet hoe de gemeente de voorbije twee jaar werd ´bestuurd´ en negatief in het Nationale nieuws kwam. Ook de toename van het aantal vreemdelingen, de oprukkende verfransing enz leiden ertoe dat heel wat inwoners zich niet meer thuis voelen in hun gemeente." vertelt gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

 

"Wat de burgemeester betreft: hij is nog niet zolang aangesteld en dan krijg je normaal gezien toch enig krediet van de inwoners. Maar hij en zijn partij hebben samen met sp.a-Open en het onafhankelijke raadslid Buydens elk beleid bewust onmogelijk gemaakt om uiteindelijk de posten van burgemeester en schepenen zelf in de wacht te kunnen slepen. Het eigenbelang werd dus niet gesmaakt door de deelnemers aan het onderzoek." vervolgt Slagmulder.

 

"Voor het Vlaams Belang is het resultaat van dit onderzoek een terechte blamage voor de Denderleeuwse politiek. Daarom wil onze partij dat er dringend een nieuwe politiek komt. Een politiek die rekening houdt met de mening van de Denderleeuwenaren.

Vlaams Belang heeft alleszins een hart voor het algemeen belang van Denderleeuw en lanceert daarom via de sociale media vandaag al de slagzin: "We houden van Denderleeuw" . We kiezen bewust voor een Vlaamse Leeuw in het hart omdat de Vlaamse Denderleeuwenaar zich opnieuw thuis moet kunnen voelen in zijn eigen gemeente en om aan te tonen dat Denderleeuw een Vlaamse gemeente is en moet blijven. 

Onze partij zal alleszins in de komende 2,5 jaar hard werken via de sociale media, pamfletten, vele huisbezoeken, enz. om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor ons project te stemmen.

 

In 2018 kunnen de inwoners via het Vlaams Belang duidelijk maken dat ze in een Vlaamse, fiere, nette en veilige gemeente willen wonen." besluit Slagmulder. 

 

De Brabanter Nico©