NieuwsPolitiek

Richard De Grom neemt ontslag uit N-VA-bestuur

Richard De Grom (81) uit Welle, ouderdomsdeken en boegbeeld van Volksunie en N-VA Welle, heeft ontslag genomen uit het bestuur van N-VA Denderleeuw. "Ik heb mijn ontslag gegeven omdat ik niet akkoord ga met de leiding van de partij door lokaal voorzitter Johan Duyck", vertelt De Grom.

 

"Ik heb het moeilijk met het gebrek aan solidariteit voor Bert Van Vaerenbergh, die naar mijn mening onterecht uit de partij werd gezet. Ik deed daarover mijn beklag binnen de partij, maar dat werd weggewuifd. Dat pik ik niet. Ik was in 1958 een van de stichters van de partij in Welle. De meeste mensen die het nu voor het zeggen hebben bij N-VA droegen toen nog pampers."

 

De Grom is sympathisant van DVD, de beweging van burgemeester Jan De Dier en schepen Erna Scheerlinck. "Ik ben een fervente aanhanger van De Dier. Zij hebben geen enkele steun gekregen, ook niet van de gouverneur of van minister Liesbeth Homans. Ze zijn openlijk in de rug geschoten. Een lokale partij moet een vriendenkring zijn, maar er waren enkel vetes. Dat kan ik niet meer verwerken op mijn leeftijd."

 

Bron: Het Laatste Nieuws – CVHN