Nieuws

Rock Teralfene op zaterdag 23 september

‘When man is 5 and the devil is 6, then god is 7’, zongen The Pixies. En wie zijn wij om Black Francis tegen te spreken. Integendeel, die wijze woorden sporen ons alleen maar aan om van de zevende Rock Teralfene een goddelijke editie te maken. Voorwaar: aan de affiche te zien worden op zaterdag 23 september onze gebeden aanhoord. Voor onze kleine engeltjes is er opnieuw een kindernamiddag, waarna de oudere bengels kunnen aanschuiven aan een bacchanaal van hemelse klanken. Hallelujah!

 

De nieuwe bestuursploeg van Rock Teralfene stelde op 21 augustus trots de affiche van Rock Teralfene 2017 voor. Van de initiatiefnemers in 2011 blijft enkel Lesley Vanhoorebeek nog over. Joeri Bombeke, Jan Schelfhout en Joke Van Paemel zijn er ook al enkele jaren bij. Zij zochten voor deze editie naar jonge krachten met frisse ideeën en dat vonden ze in Bart Van Rossem, Kevin De Ridder, Yves Rondelez, Klaas Note en Thomas Steinhauer. Zo blijft de toekomst van het fijne dorpsfestival verzekerd. 

 

Na het succes van vorig jaar heeft Rock Teralfene 2017 opnieuw op een zaterdag plaats en starten we in de namiddag met een leuk kinderfeest. Vanaf 15 uur kunnen de kleine pagadders volop shaken tijdens de kinderdisco. Jolien D’Haeseleer uit Teralfene geeft hen een dansinitiatie. En verder zijn er ook springkastelen, grime, ballonplooiers en nog allerlei randanimatie. Onze engeltjes krijgen dus geen tijd om zich te vervelen, terwijl ouders en grootouders zien dat het goed is. 

 

Vanaf 16.30 uur zorgt Yah Tararah! voor een wonderlijke overgang naar het avondprogramma. Deze bonte bende blazers, trekkers en meppers uit Ninove en omstreken staat erom bekend dat ze elk festival of straatfeest nog vrolijker en feestelijker maken met hun exotische Balkan-sound. 

 

Rock Teralfene wil elk jaar beloftevolle jonge bands een podium aanbieden en zo hebben we er dit jaar enkele in de aanbieding. Zoals Blind Drift, een nieuwe groep van 5 jonge kerels uit Teralfene, Ternat, Lombeek en Wambeek. In hun repetitiekot wagen ze zich al aan eigen nummers, maar op ons podium brengen ze vanaf 17.30 uur hun originele interpretaties van bestaande nummers uit uiteenlopende genres. Hun uitgebreide repertoire gaat van AC/DC tot Chet Faker of Macklemore. 

 

Na een tweede intermezzo van Yah Tararah! trakteert Radio Breakout ons op een gevarieerde set 90’s covers. De band mikt op minder voor de hand liggende songs, vergeten pareltjes en one-hit-wonders die deel uitmaken van het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber. Enkele bandleden stonden een paar jaar terug al op ons podium met The Glorious Gentlemen’s Club; voor Radio Breakout is Rock Teralfene 2017 het startschot van een nieuw avontuur.

 

Omstreeks 20 uur verwachten we een zeer beloftevolle groep op ons podium. Tokota is een pop-rockband die fijne melodieën boetseert volgens de jaren ´90-traditie: speel luid, maar hou het mooi en teder. Een sound met bijtende gitaren, maar ook met lieve kusjes en likjes. In april bracht Tokota een mini-EP uit, met onder andere de single ´Hunt You Down´. In het najaar mag je van Tokota nog meer sterk werk verwachten. Verlies hen dus niet uit het oog!

 

Een no-nonsens rock’n’roll-feestje met hier en daar een hoekje af: dat belooft Rockmasjien, een kwartet doorwinterde muzikanten met tonnen energie. Vergeten parels uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig steken ze in een eigenzinnig jasje en serveren ze met een pittige groove. Let op, of deze machine walst over je heen! 

 

Daarna keren we nog verder in de tijd. Fifties Fever neemt je mee naar de tijd waarin de mannen galant waren, de vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen. Een avond met Fifties Fever is swingen en jiven op onvervalste rock´n’roll, twist, swing en surf. Wanda Jackson, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Fats Domino en vele andere legendes passeren de revue. Party-time! 

 

Afsluiten doen we met een DJ-set van Late Night Smoking. Een paar jaren geleden kwamen ze nog met hun busje langs, nu nemen ze je vanuit hun DJ-booth mee op een trip doorheen de muziekgeschiedenis. Late Night Smoking brengt rock terug naar de dansvloer. Verwacht dus geen beats, maar wel licks van The Beatles tot Arctic Monkeys, via Chuck Berry over Qotsa… en vooral ook wat je net niet verwacht. Deze zomer stonden ze op het Sziget-festival in Hongarije, met meer dan 450.000 bezoekers het grootste festival van Europa. De Hongaarse pers riep hen prompt uit tot het beste feestje van Sziget. Dat doen ze nog eens over op Rock Teralfene. We bet you look good on the dancefloor!

 

Ook dit jaar hoef je geen tickets te bestellen. Je bent van harte welkom op het kerkplein  van Teralfene voor ons gratis festival. Hoe we dat voor mekaar krijgen? Dankzij de steun van onze  sponsors, het gemeentebestuur, de scouts, Zot van Teralfene en talrijke vrijwilligers. Daar nemen we ons hoedje voor  af. Uit dankbaarheid. 

 

Praktisch

Zaterdag 23 september 2017 vanaf 15 uur

Op het verkeersvrije kerkplein van Teralfene 

Gratis inkom

 

Meer weten? 

Check www.rockteralfene.be of volg ons op Facebook en Twitter voor de laatste weetjes.

https://www.facebook.com/rockteralfene 

https://twitter.com/RockTeralfene (volg & tweet: #RockT17)