Nieuws

Rodenbachstraat krijgt nieuwe waterleidingen

Vanaf maandag 14 november start aannemer Canalco in opdracht van De Watergroep met de aanleg van de nieuwe waterleiding in de A. Rodenbachstraat. In een eerste fase wordt de zone tussen de Kruisstraat en de Rodestraat aangepakt.

 

´De Watergroep plande de vervanging van de verouderde waterleiding in de A. Rodenbachstraat oorspronkelijk voor 2017. Maar het gemeentebestuur was vragende partij om de start van de werken te bespoedigen, net om de hinder zo veel mogelijk te beperken´, zegt Jan De Nul.

 

´Aangezien de Kemelbrug momenteel nog afgesloten is door de bouw van de nieuwe brug, is er geen doorgaand verkeer langs de brug. En dus kan aannemer Canalco best nu al aan de slag gaan in de zone tussen de nabijgelegen Kruisstraat en Rodestraat, zodat de grootste hinder achter de rug is als de nieuwe Kemelbrug opnieuw open gaat voor het verkeer. De openstelling van de nieuwe Kemelbrug is namelijk voorzien voor zaterdagavond 17 december.´

 

De Watergroep laat nu weten dat ze het gemeentebestuur volgt in die redering. ´En dus starten de werken al vanaf maandag 14 november´, aldus De Nul.

 

´Volgens de aannemer zullen de werken voltooid zijn rond 22 december, als het weer mee zit uiteraard en er geen onvoorziene problemen opduiken. Wel zal al doorgaand verkeer mogelijk zijn vanaf de opening van de nieuwe Kemelbrug op zaterdagavond 17 december. Al is plaatselijke hinder in de Rodenbachstraat niet uit te sluiten natuurlijk. En in elk geval mogen de bewoners van de Rodenbachstraat tot 22 december vrij parkeren in de Spoorweglaan, aangezien ze hun wagen niet altijd in hun straat zullen kunnen stallen.´

 

De tweede fase van de werken wordt ingepland in 2017.

 

´Dat is nog een bijkomend voordeel om nu al te starten met de eerste fase: de verkeersafwikkeling in die tweede fase kan namelijk makkelijker georganiseerd worden als het deel tussen de Kruis- en Rodestraat al afgewerkt is. Maar we zullen de buurtbewoners meteen inlichten als De Watergroep ons op de hoogte stelt van hun verdere planning´, besluit schepen Jan De Nul.

 

NDB©